Dacia Spring este în pericol. Hyundai va lansa în Europa un model electric accesibil

Autor: Mihai Morcovescu 24 iul. 2022 Știri auto
Dacia Spring este în pericol. Hyundai va lansa în Europa un model electric accesibil

Producătorul sud-coreean de automobile Hyundai a lansat în urmă cu o săptămână cel de-al doilea său model electric, denumit Ioniq 6. Anunțul a fost făcut de șeful de marketing al Hyundai Motor Europe, Andreas-Christoph Hofmann. Strategia de electrificare a companiei asiatice prevede ca gama de vehicule cu emisii zero să fie extinsă în 2023 cu un SUV care va oferi până la șapte locuri.

Și lucrurile nu se opresc aici. Reprezentanții constructorului pregătesc în paralel un automobil electric de buget. Acesta ar urma să înlocuiască actualul model de clasă mică i10 și va fi comercializat exclusiv pe piața din Europa.

Asiaticii sunt hotărâți să detroneze Dacia Spring din fruntea topului de vânzări de vehicule cu emisii zero pe Bătrânul Continent. Deocamdată nu se știe când își va face debutul viitorul model urban deoarece inginerii și designerii Hyundai vor mai avea nevoie de timp pentru a definitiva proiectul.

Viitorul model electric Hyundai va costa în jur de 20.000 de euro

Producătorii de automobile din Europa dezvoltă mașini electrice mici la prețuri accesibile. Reglementările privind emisiile se înăspresc, motiv pentru care clienții se îndreaptă din ce în ce mai mult către mașinile electrice.

Spre exemplu, Grupul Volkswagen lucrează la o gamă de modele cu emisii zero de mici dimensiuni pentru mărcile Volkswagen, Skoda și Cupra. Acestea vor avea un preț-țintă de pornire de 20.000 de euro.

Viitorul vehicul electric mic de la Hyundai va avea un preț similar. Asta îl va face un rival de temut pentru Dacia Spring (foto). „Toată lumea din industrie știe că ținta acestui tip de vehicul este de 20.000 de euro”, a declarat, la Praga, Hofmann, citat de publicația Automotive News.

În opinia oficialului Hyundai, mașinile de oraș sunt greu de vândut într-un mod profitabil. Cauzele sunt prețurile scăzute, pe de-o parte, și problemele tehnice care apar la electrificarea vehiculelor mici, pe de altă parte. Până în 2030, Hyundai și-a propus să ofere în Europa o gamă alcătuită din 11 modele complet electrice.

Noul Hyundai Ioniq 6 va ajunge în Europa înainte de sfârșitul lui 2022. Vânzările pe majoritatea piețelor vor demara la începutul anului viitor.

Totodată, Andreas-Christoph Hofmann a mai precizat că viitorul SUV Ioniq 7 va juca un rol și în Europa. Acesta va fi în principal un automobil conceput pentru piața din America de Nord, acolo unde mașinile mai mari sunt mai populare.

Sursa: Automotive News

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide