Noul Hyundai Ioniq 6 ar putea primi o versiune sportivă N și una Shooting Brake

Autor: Mihai Morcovescu 02 iul. 2022 Știri auto

La câteva ore după ce Hyundai a dezvăluit noul Ioniq 6 au apărut primele informații legate de extinderea gamei modelului electric. Șeful de design al producătorului sud-coreean, SangYup Lee, a declarat că noul automobil cu emisii zero va primi o versiune de performanță N.

Aceasta ar urma să fie lansată cel mai probabil în a doua jumătate a anului viitor. Spre sfârșitul lui 2022 sau cel târziu la începutul anului viitor, pe piață își va face debutul versiunea Ioniq 5 N.

În același timp, ulterior va fi introdusă și o variantă break cu cinci uși de tip Shooting Brake. Hyundai ar deveni, astfel, a treia marcă din Coreea de Sud care ar oferi clienților in astfel de model. Marca-soră Genesis a lansat în Europa modelul GV70 Shooting Brake, în timp ce Kia are deja în gamă modelul  Proceed.

Acest tip de caroserie a fost introdus în premieră în industria auto de către Mercedes-Benz. Constructorul din Stuttgart a lansat două generații ale modelului CLA Shooting Brake.

Viitorul Hyundai Ioniq 6 va oferi în jur de 600 CP

Din punct de vedere estetic, viitoarea sportivă Ioniq 6 N va afișa un look sportiv. Mașina va primi elemente specifice modelelor din gama N. Între acestea amintim bare de protecție cu o notă mai agresivă, jante de mari dimensiuni, o gardă la sol mai mică și o serie de accente roșii. De asemenea, va beneficia și de îmbunătățiri la capitolul performanță și manevrabilitate.

Tehnic vorbind, Ioniq 6 N ar trebui să împartă sistemul de propulsie cu Ioniq 5 N și Kia EV6 GT. Asta înseamnă că va folosi două motoare electrice, care vor livra împreună în jur de 600 CP. Din pachet va mai face parte și o baterie mare de 77,4 kWh. Aceste resurse ar trebui să fie suficiente pentru un sprint 0-100 km/h de 4 secunde și o viteză de top de 260 km/h.

Mai multe informații vom afla cu siguranță după ce noul Ioniq 6 își va face debutul pe piață în următoarele câteva luni.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide