Dacia Spring Extreme 65: Electrica ideală pentru oraș – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 24 iul. 2023 Știri auto

Dacia Spring Extreme este cea mai puternică versiune de până acum. Merită banii în plus, în comparație cu versiunea de 45 CP?

A venit rândul și noii Dacia Spring Extreme 65 să ajungă la noi în test. Cu ocazia lansării acestei noi versiuni, gama Spring a suferit câteva modificări. De acum înainte, versiunea de 45 CP vine doar într-o configurație de bază, fără prea multe dotări. Aceasta va fi adresată clienților nu foarte pretențioși sau companiilor, care au nevoie de mașini pentru flote. Astfel, o Dacia Spring echipată cu motorul de 45 CP costă 20.800 de euro fără Rabla, sau 9.990 de euro cu tichetul Rabla Plus aplicat.

Versiunea Extreme 65 va primit toate opționalele, cum ar fi sistemul MediaNavm oglinzile electrice sau geamurile electrice. Bineînțeles, atracția principală este motorul de 65 CP, dar merită cei 1.650 pe care Dacia îi cere în plus?

Dacia Spring Extreme 65 vine cu toate dotările disponibile pe modelul electric

Am putea spune că da, dacă luăm în calcul dotările suplimentare și puterea mai mare oferite de varianta Extreme a Daciei Spring. Varianta Extreme costă 22.450 de euro fără Rabla, iar dacă o poți achiziționa cu deducerea oferită de stat, atunci prețul va fi de 11.225 de euro.

Din punct de vedere vizual, Spring Extreme se diferențiază de un model standard prin ornamentele Copper Brown din bara frontală, de pe oglinzi sau de pe sigla montată pe hayon.

Pe lângă aceste accente de culoare există și ornamente exterioare ce imită o hartă topografică, acompaniate de preșuri din cauciuc la interior, care au, de asemenea, același motiv al hărții topografice. Tot la interior vom regăsi ornamente Copper Brown, cusături ale scaunelor în aceeași culoare și toate dotările disponibile pe modelul electric de la Dacia.

Mare schimbare se întâmplă sub caroserie, acolo unde există un motor electric mai puternic, de 65 CP, care face ca mașina să accelereze mult mai repede până la 100 km/h, îmbunătățește timpii de accelerație 0-50 km/h, dar și reprizele 80-120 km/h, importante pentru momentul în care vrei să faci o depășire pe un drum național. Autonomia rămâne aproape neschimbată: 220 km în regim mixt și până la 300 km în regim urban.

VIDEO

Video: Luci Popa

Text: Ionuț Vîlciu

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide