Dacia Spring face parte din flota serviciului de car-sharing Zity lansat la Milano

Autor: Mihai Morcovescu 26 iun. 2022 Știri auto

Grupul Renault anunță lansarea serviciului de car-sharing Zity la Milano cu o flotă care va fi alcătuită din 450 de unități Dacia Spring. Prețul pentru închirierea modelului electric românesc este cuprins între 29 și 99 de euro, în funcție de durată. Serviciul de car-sharing este rodul colaborării dintre Mobilize (filiala Renault dedicată serviciilor de mobilitate) și compania spniolă Ferrovial.

450 de unități Dacia Spring formează flota Zity

După Paris, Lyon și Madrid, Renault a anunțat în această săptămână lansarea serviciului de car-sharing și la Milano. Cum spuneam, flota va fi formată din 450 de exemplare Dacia Spring.

Utilizatorii din orașul din nordul Italiei vor putea închiria modelul eletric românesc prin intermediul undei aplicații dedicate. La Madrid, este de așteptat ca Dacia Spring să se alăture flotei Zity în ultimul trimestru al anului 2021.

Prețurile pentru închirierea unui Spring sunt promoționale în această perioadă, și anume 0,23 euro pe minut fără alte taxe. Odată încheiată această perioadă, tariful va crește la 0,29 euro pe minut. Pentru fiecare minut în care mașina este oprită, costul este de 0,12 euro. Tariful va crește la 0,15 euro pe minut la finalul perioadei promoționale.

Dacia Spring va putea fi închiriată și cu ora, prețurile variind între 29 și 99 de euro, în funcție de durată. În plus, dacă nu precizezi intervalul de timp, în momentul închirierii, sistemul Zity va activa automat cel mai convenabil tarif.

La fel ca celelalte servicii de car-sharingModelul electric Dacia Spring va fi disponibil la carsharing în România, și Zity folosește o aplicație dedicată. Aceasta poate fi descărcată gratuit de pe AppStore și Google Play. De asemenea, crearea contului Zity este tot gratuită. Odată instalată aplicația, trebuie introduse datele personale, crearea unei parole, să încărcați scanările (realizate direct din aplicația Zity) ale cărții de identitate și ale permisului de conducere, să introduceți numărul cărții de credit și să așteptați până la maximum 24 de ore pentru activarea profilului.

Chiar dacă este vorba despre un model electric, clienții nu vor avea grija reîncărcării bateriei. De această operațiune se vor ocupa reprezentanții Zity. Dacia Spring este o mașină electrică potrivită pentru mobilitatea urbană, având o baterie de 27 kWh și o autonomie de până la 230 km, în regim WLTP.

Dintre toate piețele în care Zity operează în prezent, Dacia Spring este disponibilă exclusiv în Milano.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Zity


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide