Dacia Spring, în pericol. Suzuki pregătește un rival pentru modelul electric românesc

Autor: Mihai Morcovescu 31 mart. 2022 Știri auto

Japonezii de la Suzuki au anunțat că vor lansa pe piața europeană un crossover electric care va rivaliza cu Dacia Spring. Viitorul model cu emisii zero ar urma să-și facă debutul în cursul anului 2023.

Viitorul mini crossover electric Suzuki va înlocui actualul Ignis

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Oficialii niponi anunță o investiție de 150 de miliarde de yeni (aproximativ 1,1 miliarde de euro) în capacitățile sale de producție din India. Acolo va produce viitoarele sale vehicule electrice. De asemenea, tot în India vor fi produse și bateriile destinate acestora într-o nouă fabrică dedicate.

Printre modelele care vor fi asamblate în această țară se va număra și o mașină de oraș cu emisii zero. Aceasta ar urma să fie exportată în Europa unde va rivaliza direct cu modelul românesc Dacia Spring, informează francezii de la L’Argus.

Mini crossover-ul alimentat cu baterii este așteptat să sosească în 2023. Acesta și-ar putea face loc în gamă în locul actualului Ignis. Deocamdată, nu sunt disponibile informații despre viitorul model. Anticipând mișcările concurenței, cei de la Dacia au anunțat că vor lansa înlocuitorul actualului Spring în 2024.

Tot în 2024, Suzuki ar trebui să vină cu un SUV electric de segment B. Acesta ar putea fi dezvoltat pe aceeași platformă ca viitorul Toyota bZ2X ca parte a parteneriatului dintre cei doi producători asiatici. Deocamdată, acest lucru nu a fost confirmat.

În ceea ce privește modelele convenționale echipate cu motoare termice, Swift și Swift Sport vor fi reînnoite în 2023. Un an mai târziu ar urma să-și facă apariția noul Vitara. Ulterior, va fi lansată o nouă versiune electrificată a noului S-Cross. Modelul va primi o motorizare hibrid de 1,5 litri, care se va alătura actualului benzinar de 1,4 litri cu sistem micro-hibrid la 48V.

Suzuki își propune să reducă emisiile de CO2 cu 40% până în 2030 față de nivelurile din 2010 și cu 90% până în 2050.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide