Dacia Spring, primul model electric vândut în peste 10.000 de exemplare în România

Autor: Adrian Somai 24 dec. 2022 Știri auto

Șoferii români își îndreaptă atenția din ce în ce mai mult în direcția mașinilor cu propulsie electrică, Dacia Spring fiind cel mai popular model de pe piața auto autohtonă. Potrivit cifrelor, Spring este primul model electric care își găsește 10.000 de clienți în România. La ora actuală, Spring are un preț de 22.100 de euro, însă la acest preț pot fi aplicate și subvenții.

Spring a fost prezentat de la bun început drept un model electric cu un preț accesibil pentru toată lumea, încadrându-se perfect în strategia cu care marca de la Mioveni ne-a obișnuit în ultimii ani. Din nou, strategia s-a dovedit a fi de succes, Spring reușind să convingă mai bine de 10.000 de români că merită să fie cumpărat, potrivit Hotnews. Astfel, este primul model cu zero emisii care atinge acest prag în țara noastră.

Dacia Spring este produs tocmai în China, la uzina Renault din provincia Hubei. De fapt, este vorba despre un joint-venture, constructorul francez deținând acea uzină alături de Dongfeng Motor Group din China și Nissan. Conducerea Dacia a apelat la această variantă pentru Spring deoarece costurile asamblării mașinilor electrice este mult mai mic în China decât în Europa. De altfel, Spring este primul model din gama Dacia care este produs în China.

Peste 100.000 de comenzi la nivel global

Dacia Spring nu este apreciat numai în România, cifrele de vânzări arătandu-ne că și europenii apreciază modelul constructorului român cu sediul la Mioveni. Astfel, de la lansarea sa oficială din toamna anului 2020, Spring a raportat peste 110.000 de comenzi la nivel global. Până acum, peste 70.000 de exemplare Spring au fost livrate clienților din 30 de țări, marea majoritate fiind din Europa.

La sfârșitul lunii trecute, cele mai multe modele Dacia Spring erau raportate ca fiind înmatriculate în Franța, numărul acestora apropiindu-se de 29.000. Și în Germania sunt înmatriculate multe modele Spring, numărul lor depășind deja pragul de 14.000 de exemplare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide