Dacia Spring – teaser video cu prima Dacia electrică din istorie

Autor: Elena Luchian 13 oct. 2020 Știri auto

Dacia Spring apare într-un nou teaser video. Prima Dacia electrică din istorie a intrat pe ultima sută de metri înaintea prezentării oficiale.

GALERIE FOTO

Grupul Renault a publicat un nou teaser video care confirmă data prezentării oficiale a  modelului. Doar două zile au mai rămas până când vom vedea cea mai accesibilă mașină electrică din Europa. Este vorba despre 15 octombrie.

Din clipul cu o durată e numai 6 secunde, se poate distinge silueta modelului, care imită întocmai liniile conceptului prezentat online în primăvara acestui an. “Revoluția este pe drum”, ne anunță teaser-ul.

Evenimentul de prezentare va avea loc în cadrul târgului Renault eWays, care își va deschide porțile joi, la Paris. Tot pe 15 octombrie, Renault va dezvălui un concept inovator, despre care nu a furnizat detalii.

Ce știm până acum despre Dacia Spring?

Grupul Renault a păstrat misterul în privința detaliilor referitoare la prima Dacia electrică de serie din istorie. Știm, până la acastă oră, că mașina cu logo-ul producătorului român va avea la bază modelul Renault City K-ZE, care se construiește în China pentru piața locală. Dacia Spring va vedea lumina zilei, pentru început, în aceeași uzină.

City K-ZE măsoară 3,73 metri în lungime, 1,58 metri în lățime și 1,47 metri în înălțime, având un ampatament de 2,42 metri. Cântărește doar 921 de kilograme, iar un motor electric îi asigură 45 de cai putere.

O baterie cu o capacitate de 26,8 kWh îi oferă o autonomie de până la 200 de kilometri modelului conceput pentru mediul urban. Construită pe platforma CMF-A, Dacia Spring va prelua aceste cifre. Renault nu a luat în calcul o baterie mai mare, care i-ar fi asigurat o autonomie mai mare. O astfel de decizie ar fi aruncat Dacia cu emisii zero într-o altă categorie de prețuri. Spring va avea un preț de pornire cuprins între 15.000 și 17.000 de euro.

Prima Dacia electrică va ajunge în showroom-uri anul viitor.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide