DACIA: Termene de livrare și de șase luni la unele modele în Franța

Autor: Mihai Morcovescu 23 nov. 2021 Știri auto

Criza globală a semiconductorilor lovește în plin piața auto din Franța, unde termenele de livrare la unele modele Dacia ajung și la șase luni.

Francezii care au comandat în luna noiembrie un model Dacia vor fi nevoiți să aștepte până în primăvara anului viitor pentru a intra în posesia mașinilor mult dorite.

De altfel, majoritatea mărcilor comercializate în Europa oferă clienților termene de livrare care sunt cuprinse între trei și șase luni, însă și acestea sunt doar orientative dată fiin situația aprovizionării cu semiconductori și alte echipamente care conțin astfel de componente.

Sandero și Spring ajung în aprilie 2022

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Potrivit informaților furnizate de presa franceză de specialitate, cele mai mari perioade de așteptare se înregistrează la Dacia Duster. Astfel, clienții din Hexagon care au comandat în această perioadă SUV-ul românesc vor trebui să aștepte până în luna mai 2022 pentru a-și primi mașina.

Cei mai fericiți, dacă se poate spune așa, sunt cei care au comandat modelul Sandero. Pentru o comandă lansată în luna noiembrie 2021, termenul de livrare este luna aprilie a anului următor.

Același termen de livrare este estimat și în cazul modelului electric Spring, cu mențiunea că vor putea interveni și alte întârzieri ca urmare a faptului că modelul cu zero emisii este adus din China pe cale maritimă.

Pentru a face față acestei crize, Renault și subsidiara sa Dacia au luat numeroase măsuri, care se modifică uneori chiar și de la o zi la alta. Aceste măsuri implică grupuri de lucru direct cu firmele furnizoare, celule de criză și chiar modificări ale listei de „opționale” în cazul anumitor modele.

Potrivit L’argus.fr, unele modele Dacia și Renault au fost livrate către clienți fie fără sistemul activ de frânare de urgență ori mecanismul electric de reglare sau degivrare a oglinzilor laterale. În același timp, alte mașini au fost livrate fără sistemul de infotainment. În ciuda acestor ajustări termenul de livrare s-a majorat constant.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide