Dacia: Un Logan electric nu este exclus în viitor

Autor: Adrian Somai 19 oct. 2022 Știri auto

Ediția din acest an a Salonului Auto de la Paris le-a oferit reprezentanților Dacia șansa de a vorbi în fața publicului despre strategia și despre planurile pe care le are constructorul român pentru anii următori.

Dacia traversează o perioadă bună din toate punctele de vedere, în ciuda crizelor cu care se confruntă alți producători importanți de pe scena auto europeană. Xaviert Martinet, cel care este responsabil de vânzările Dacia, a vorbit despre criza de semiconductori și despre strategia pe care producătorul român a adoptat-o pentru a nu avea probleme din această cauză.

Xavier Martinet a susținut că lucrurile au mers bine pentru Dacia în această perioadă tocmai datorită faptului că unitatea de business Dacia este una mică, cu relații directe între toate funcțiile, ceea ce a permis găsirea rapidă a unor oportunități și a unor acțiuni corective. Martinet explică, de asemenea, faptul că Dacia are contact direct cu uzinele din România și din Maroc, astfel putând fi găsite rapid soluții.

După primele nouă luni ale anului, Dacia a raportat o creștere de aproximativ 10 procente, în timp ce piața auto europeană a scăzut cu circa 10 procente. Sunt rezultate foarte bune, însă Martinet susține că vânzările ar fi fost mult mai mari în acest an dacă nu ar fi existat toată această criză.

Planuri privind electrificarea mărcii

Întrebat despre posibilitatea ca Dacia să mai aducă pe piață un SUV în perioada următoare, Martinet a evitat să dea un răspuns prea clar, limitandu-se la a spune că “Spring, Sandero, Jogger, Duster și Bigster acoperă 80% din piața europeană”. Totuși, Martinet nu a exclus această variantă, mai ales în condițiile în care acesta este unul dintre cele mai populare segmente de pe piața auto europeană.

La capitolul electric, Xavier Martinet nu a exclus nici posibilitatea ca viitorul să ne aducă un Logan electric. În opinia acestuia, Logan este un model care se vinde foarte bine la această oră în România și în Maroc. “Viitorul ne va spune dacă va fi un Logan electric sau nu” a mai transmis cu această ocazie reprezentantul Dacia.

Sursa: Profit 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide