Dacia va lansa un nou model electric. Acesta își va face debutul în cursul anului 2024

Autor: Mihai Morcovescu 18 feb. 2022 Știri auto

Ceea ce până nu demult era doar un zvon, acum este oficial. Astfel, Dacia va lansa în cursul anului 2024 un nou model complet electric. Informația a fost dezvăluită de CEO-ul Grupului Renault, Luca de Meo, în timpul unei conferințe de presă pe marginea rezultatelor financiare înregistrate în 2021.

Noua Dacia electrică va avea dimensiuni similare cu Spring

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Cu prilejul conferinței de presă, francezii au dezvăluit un prim teaser al unui nou concept echipat cu motor alimentat cu hidrogen. Acesta va fi lansat în cursul lunii mai a anului curent. Mai mult decât atât, oficialii Grupului Renault au prezentat strategia de electrificare a portofoliului până în 2025.

Dar, până atunci, se anunță un an 2024 extrem de încărcat pentru producătorul din Hexagon. Astfel, peste doi ani vor fi lansate nu mai puțin de patru modele electrice cu emblema Renault.

Între acestea se vor număra și modelele emblematice R4 și R5, un alt vehicul electric și o dubiță cu zero emisii. De asemenea, viitorul model sport Alpine va servi drept versiune hot-hatch a legendarului Renault 5.

Însă, ceea ce ne interesează pe noi, românii, este viitorul mărcii Dacia. Astfel, reprezentanții Grupului Renault au anunțat că în 2024 își va face debutul un nou model electric Dacia. Acesta îl va înlocui pe actualul Spring.

Viitorul model Dacia pe baterii va fi dezvoltat pe noua platformă tehnică CMF-BEV a Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi. Aceasta este destinată modelelor electrice de segment B, care au o autonomie de până la 400 de kilometri. Arhitectura este utilizată și de varianta electrică a lui Nissan Micra și de versiunea de serie a conceptului Renault 5.

Primul vehicul cu zero emisii din istoria mărcii de la Mioveni măsoară numai 3.734 mm în lungime, încadrându-se în segmentul A. Ca dimensiuni, noua Dacia electrică ar trebui să aibă cam același dimensiuni cu Dacia Spring deoarece viitorul R5 va sta pe arhitectura CMF-B destinată vehiculelor de segment B.

Noul automobil electric de la Dacia va debuta oficial în cursul anului 2024.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide