Dacia va lansa un nou model situat în gamă între Sandero și Duster. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Renault

Autor: Ionuț Vîlciu 08 sept. 2023 Știri auto

Dacia va lansa un nou model în viitor, care ar urma să se situeze în gamă între Sandero Stepway și SUV-ul Duster. Anunțul a fost făcut chiar de vicepreședintele grupului Renault, la salonul auto de la München.

Gilles le Borgne, vicepreședinte executiv al Renault Group și director de inginerie al companiei, a confirmat la salonul auto de la München că Dacia va lansa un nou model, care va fi situat între Sandero și Duster, relatează Profit.ro.

Știm deja că Dacia are în față două lansări importante ce vor avea loc în următorii doi ani. Acestea sunt reprezentate, bineînțeles, de noua generație Duster și de noul SUV Bigster, care va fi cel mai mare model Dacia de până acum. Pe lângă acestea două, producătorul de la Mioveni pregătește un alt model, de dimensiuni ceva mai mici, care ar trebui să fie situat în gamă între Sandero și Duster, având, cel mai probabil, o lungime de maximum 4,2 metri.

Pe lângă Duster 3 și Bigster, Dacia mai pregătește un alt model, de dimensiuni mai mici

Posibilitatea de a lansa un astfel de automobil a fost discutată anterior de Xavier Martinet, vicepreședinte pentru marketing, vânzări și operațiuni al Dacia, iar acum a fost confirmată de Gillles le Borgne, vicepreședintele grupului Renault.

Astfel, lansarea unui nou SUV de segment B va umple golul dintre Sandero Stepway și Dacia Duster 3. Acest gol urmează să mai crească puțin, deoarece noua generație Duster va fi ceva mai mare decât actuala. Noul model ar urma să fie lansat după 2025, atunci când vom vedea forma de producție a noului Bigster. Totuși, ar trebui ca lansarea acestui nou model să se întâmple înainte de 2028, când este programată lansarea noii generații de Sandero.

Dacia lucrează în prezent la dezvoltarea noii generații a platformei CMF-B cu specificații entry, care va avea și o variantă electrică, CMF-BEV. Aceasta va sta la baza viitoarelor modele electrice ale producătorului, care vor fi lansate odată cu interzicerea motoarelor cu combustie, în 2035.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide