Volkswagen anunță că este pregătit pentru interzicerea motoarelor cu combustie internă

Autor: Ionuț Vîlciu 05 sept. 2023 Știri auto

Grupul Volkswagen spune că este pregătit pentru momentul interzicerii motoarelor cu combustie internă. Anunțul vine chiar de la directorul general.

Grupul Volkswagen este pregătit pentru interzicerea programată a comercializării de automobile noi echipate cu motoare cu ardere internă în Europa, începând cu anul 2035. Declarația vine chiar de la directorul general al grupului auto, Oliver Blume.

„Suntem pregătiţi pentru interzicerea motoarelor cu combustie în Europa din 2035”, a declarat Oliver Blume cu ocazia Salonului auto IAA de la München pentru Reuters.

Conform spuselor lui Blume, graţie parteneriatelor încheiate în China, Volkswagen, al doilea mare producător mondial de automobile, va putea să îşi diminueze costurile cu bateriile printr-o reducere de 50% a costurilor la nivelul celulelor pentru baterii. Să nu uităm că Volkswagen a încheiat un parteneriat cu producătorul auto chinez Xpeng, în care urmează să investească circa 700 milioane de dolari.

Volkswagen, la fel ca alți producători europeni, caută opțiuni

Producătorii auto din Europa sunt presaţi de constructorii chinezi de automobile electrice, care au dezvoltat modele mai ieftine şi mai prietenoase cu consumatorii pe piaţa lor domestică şi acum încep să se extindă în Europa.

„Cred că şansele noastre sunt bune. Ştim cum să construim automobile de calitate. Va trebui să lucrăm din greu pe partea de costuri”, a declarat Oliver Blume.

În marea familie a grupului Volkswagen se numără mărci precum Audi, Porsche, Skoda, Seat, Bentley sau Lamborghini. De asemenea, Volkswagen a anunțat marți că marca brandul Seat nu va mai produce mașini, dar că nu va dispărea cu totul.

La fel ca Volkswagen, Audi s-a orientat către producători chinezi pentru platforme pentru mașini electrice. Producătorul german va folosi platforme pentru mașinile electrice de la constructorul chinez SAIC. Pe acestea vor fi construite modele destinate pieței din China. Totoadată, producătorul auto continuă dezvoltarea propriei arhitecturi, alături de Porsche, cunoscută sub numele de Performance Platform Electric (PPE). Cu toate acestea, Audi plănuia să folosească arhitectura SSP mai accesibilă a Grupului Volkswagen pentru unele modele, dar întârzierile în dezvoltarea software-ului acestei platforme par să fi forțat Audi să caute o alternativă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide