Dacia vrea să țină prețul jos pentru noul Bigster. Cât ar putea costa cel mai mare SUV de la Dacia?

Autor: Ionuț Vîlciu 30 nov. 2023 Știri auto

Dacia Bigster urmează să fie lansată în viitorul apropiat, iar producătorul autohton pare că dorește să vândă cel mai mare SUV al său de până acum la un preț competitiv.

Noua generație Dacia Duster a fost dezvăluită oficial nu cu mult timp în urmă, iar cel mai nou model de la Dacia împrumută multe trăsături de design introduse odată cu conceptul Bigster. Încă nu știm cât va costa Duster 3, dar apar noi informații despre cât ar putea costa Bigster, fratele mai mare al lui Duster.

Într-un interviu acordat publicației britanice Autocar, CEO-ul Dacia, Denis Le Vot, a declarat că prețul noului Bigster va fi mai mic decât cel al rivalilor din segmentul C: „Nu va începe cu un 4”.

Când va fi lansată noua Dacia Bigster?

„Cu mai puțin de 10 ani în urmă, ai cumpărat ceva cu 33.000 de euro, apoi mergi la aceeași reprezentanță și îți spun că mașina nouă costă 40 de mii de euro. Atunci mulți oameni vor spune: „Oh, nu, nu fac asta. Este prea scump”, a adăugat Denis Le Vot.

Astfel, CEO-ul Dacia ne dă de înțeles că noul SUV ce va concura în segmentul C va avea un preț de pornire de sub 40.000 de euro, probabil chiar mai mic decât cel al rivalilor precum Ford Kuga, Skoda Kodiaq sau Hyundai Tucson.

2025 ar trebuie să fie anul ce marchează lansarea pe piață a noului SUV Dacia. Acesta ar trebui să folosească o altă platformă tehnică, diferită de arhitectura CMF-B de pe Duster. Bigster ar putea folosi, în schimb, o arhitectură comună cu Renault Austral, anume platforma CMF-CD, ceea ce va permite integrarea sistemului full-hybrid de 200 CP. Spre deosebire de austral, Bigster va oferi până la 7 locuri pentru pasageri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide