Daimler anunţă că nu ştie cum a achiziţionat Kim Jong Un limuzinele blindate

Autor: Dorin Oancea acum 3 ani Știri auto
Daimler anunţă că nu ştie cum a achiziţionat Kim Jong Un limuzinele blindate

Compania auto germană Daimler, care produce limuzinele blindate folosite de liderul nord-coreean Kim Jong Un, a declarat că nu face afaceri cu Coreea de Nord şi nu ştie de unde au fost achiziţionate maşinile  folosite la întâlniri importante, cum a fost cea cu Vladimir Putin, informează CNBC.

Kim Jong Un a stârnit atenţia prin folosirea limuzinelor produse de Daimler, la mai multe întâlniri foarte importante, incluv cea cu preşedintele rus Vladimir Putin şi la ambele întâlniri anterioare cu preşedintele Donald Trump.

Vânzarea de bunuri de lux, inclusiv limuzine, este interzisă în temeiul sancţiunilor Naţiunile Unite, menite să exercite presiuni asupra Coreei de Nord de a abandona producerea de arme nucleare.

Cu toate acestea, pe Kim îl aşteptau două limuzine la gara din Vladivostock, un Mercedes Maybach S600 Pullman Guard şi un Mercedes Maybach S62. De asemenea, se spune că liderul a mai folosit modelul S600 Pullman Guard în cadrul summiturilor sale cu Donald Trump, din iunie anul trecut şi în capitala Vietnamului, Hanoi, în februarie anul acesta.

„Nu avem absolut nicio idee despre modul în care aceste vehicule au fost livrate în Coreea de Nord. Pentru Daimler, exportul de produse în conformitate cu legea este un principiu fundamental al unei activităţi antreprenoriale responsabile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Daimler, Silke Mockert.
Comentarii
Inchide