De ce Android Auto folosește conexiunea Bluetooth dacă telefonul e conectat prin cablu USB

Autor: ProMotor 06 mart. 2020 Știri auto
De ce Android Auto folosește conexiunea Bluetooth dacă telefonul e conectat prin cablu USB

Android Auto este o funcție de conectivitate foarte utilă în sistemele de infotainment moderne. Aceasta este disponibilă atât prin cablu USB, cât și (pe cele mai noi modele de mașini) wireless, prin WiFi direct. Totuși, trebuie știut că Android Auto folosește conexiunea Bluetooth, chiar și atunci când telefonul e conectat prin cablu USB. Iată care este explicația.

Pare bizar, dar, chiar și atunci când telefonul este conectat la sistemul de infotainment printr-un cablu USB, o conexiune Bluetooth este necesară pentru funcționarea corectă. Cu alte cuvinte, chiar dacă semnalul audio video este transmis prin cablul USB, Android Auto nu poate funcționa fără ca telefonul să nu fie conectat prin Bluetooth la unitatea multimedia a mașinii. Cele mai moderne sisteme de infotainment vor stabili conexiunea Bluetooth automat, în momentul activării funcției Android Auto, chiar dacă telefonul nu a fost „împerecheat” niciodată cu mașina.

Acest aspect reprezintă o consecință a felului în care a fost dezvoltat Android Auto. Pentru că o conexiunea Bluetooth nu are o lățime de bandă suficientă pentru a putea transmite simultan sunetul și imaginile pentru Android Auto, Google a restricționat folosirea Bluetooth pentru efectuarea de apeluri telefonice, folosind așa numitul profil hands-free (HFP). Acest lucru a rămas neschimbat, chiar dacă muzica și imaginile de pe telefon sunt transmise prin intermediul cablului USB.

Toate sistemele de infotainment compatibile cu Android Auto suportă transmiterea semnalului audio prin USB, pentru că așa este transmisă muzica, spre exemplu, la sistemul audio. Apelurile telefonice, în schimb, sunt rutate prin conexiunea Bluetooth. Diferența este că lățimea de bandă necesară pentru a transmite un semnal audio la calitate de CD este mult mai mare decât în cazul apelului telefonic.

Cei mai mulți nu dau importanță acestui aspect, dar atât timp cât telefonul este conectat prin Android Auto la sistemul de infotainment, acesta nu mai poate accepta alte conexiuni prin bluetooth, chiar dacă tehnic conexiunea folosește cablul USB. În același timp, conexiunea Bluetooth pentru apeluri telefonice nu se poate dezactiva pentru a permite conectarea altor dispozitive prin Bluetooth.

sursa: Autoevolution

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide