De ce ar trebui să-ți îmbraci cheia de la mașină în staniol?

Autor: David Andrei 28 nov. 2020 Știri auto

Experții în securitate cibernetică înaintează o ipoteză uluitoare. Cu toții ar trebui să ne îmbrăcăm cheia de la mașină în staniol. Care este motivul?

GALERIE FOTO

Recomandarea se referă exclusiv la cheile mașinilor echipate cu sisteme keyless de acces și pornire fără cheie.

“Chiar dacă nu e o metodă ideală, este cea mai ieftină”, a declarat Holly Hubert, expert în securitate cibernetică pentru Detroit Free Press. Pe măsură ce tehnologia avansează, și hoții de mașini se pun la punct cu informațiile din domeniu. Astfel, nu este deloc dificil pentru cei mai buni dintre ei să deschidă și să pornească o mașină cu sistem keyless.

Potrivit specialiștilor, hoții pot intercepta semnalul emis de cheie către mașină cu un receiver special. Ei pot direcționa semnalul, pot deschide mașina și pot chiar să o pornească. Specialist Holly Hubert propune o soluție simplă pentru cei care vor să se protejeze împotriva hoților. Posesorii de mașini cu sisteme keyless ar trebui să-și îmbrace cheia în staniol. Acest lucru va bloca semnalul emis de cheie, spune ea.

Pentru cei care vor un plus de siguranță în fața hoților, față de cea pe care le-o poate oferi o simplă folie din aluminiu, Hubert recomandă portofele sau huse de tip Faraday, care blochează semnalul. Husele de acest tip pot fi folosite și pentru telefoane sau tablete. Și sunt, cu siguranță, metode mai elegante decât folia de staniol din bucătărie.

Cheia de la mașină în frigider sau în cuptor

Experții în securitate cibernetică susțin că mai sunt modalități prin care semnalul emis de cheia de la mașină poate fi blocat și recomandă soluții oarecum amuzante. Depozitarea cheii în frigider, în cuptorul cu microunde sau în orice cutie metalică funcționează – spun ei – la fel de bine. Dar cu siguranță, nu răspund pentru pagubele produse de, să zicem, pornirea cuptorului cu microunde când cheia de la mașină este înăuntru.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide