De ce costă această Lada Niva 35.000 de euro – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 04 ian. 2023 Știri auto

O Lada Niva este listată la vânzare pentru aproximativ 35.000 de euro. Mașina a fost recondiționată și a primit o serie de modificări.

Lada Niva este asemănată cu un vehicul utilitar, de teren, fiind o mașină creată pentru a merge în off-road. Niva este un off-roader spartan, care nu oferă cine știe ce performanțe sau dotări. Totuși, este un automobil destul de accesibil, fără mari pretenții. Nu este cazul și acestui exemplar, date fiind modificările și prețul pe care proprietarul îl cere pe mașina sa.

Este vorba despre o Lada Niva fabricată în anul 2004, dar care este departe de forma sa inițială. Proprietarul a investit timp și bani în acest proiect, rezultatul fiind unul destul de interesant. Așa cum ni se precizează în anunțul de vânzare postat pe Classic Trader, mașina a fost complet recondiționată înainte de a primi modificările ulterioare. Proprietarul spune că aceste modificări pe care le-a adus mașinii fac din SUV-ul rusesc o „mașină sport de zi cu zi”.

Lada Niva dusă la extrem

Modificările sunt diverse, dar vom începe cu motorul, care acum poate produce până la 300 CP. Motorul original a fost modificat, a primit o turbină, un ECU special și poate merge pe trei tipuri de combustibil. Pe GPL, mașina dezvoltă 175 CP, iar pe benzină standard puterea crește la 210 CP. Dacă este alimentată cu combustibil de curse sau metanol, atunci această Lada Niva ajunge să dezvolte circa 300 CP. Puterea motorului este transmisă către toate cele patru roți printr-o cutie de viteze manuală cu cinci rapoarte.

Pentru a face față puterii mai mari, proprietarul a echipat mașina cu suspensii noi și cu frâne mai performante. Pe puntea din față a folosit discuri de la Brembo și etriere de Porsche cu șase pistonașe.

Exteriorul mașinii este și el pe măsura motorului. Caroseria a fost vopsită cu negru și a primit extensii pentru aripi pentru a acomoda jantele de 22 de inch. Sunt roți imense pentru o astfel de caroserie, iar mașina arată ca un concept car.

Partea din față a primit faruri LED, dar intercoolerul de mari dimensiuni atrage toată atenția.

Interiorul a fost și el presărat cu diverse modificări și accesorii. Scaunele tip scoică îmbrăcate în piele roșie cu siguranță nu sunt originale, dar conferă mașinii un aspect sportiv. Alte dotări includ aer condiționat, servodirecție hidraulică, geamuri electrice și un sistem de închidere centralizată.

Prețul pe care proprietarul îl cere pe această mașină este de 31.043 de lire sterline (35.310 de euro).

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Classic Trader


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide