Peugeot 408: Cel mai frumos crossover francez – Prezentare Video

Autor: Ionuț Vîlciu 25 apr. 2023 Știri auto

Noul Peugeot 408 se remarcă prin designul agresiv, dar și prin dotările pe care le oferă. Merită oare titlul de cel mai frumos crossover francez?

Am avut ocazia de a testa noul Peugeot 408, un crossover cu un design proaspăt, agresiv, care se aliniază în noua eră de design a producătorului auto francez. Mașina pe care noi am avut-o la test a fost un Peugeot 408 în echiparea de top GT. Sub capotă am regăsit un motor de 1.2 litri și 130 CP, legat la o transmisie automată cu 8 rapoarte. Prețul versiunii testate de noi, fix în configurația pe care am primit-o, a fost de 39.000 de euro cu TVA inclus.

La exterior, mașina arată spectaculos. Grila vopsită în culoarea caroseriei și farurile cu lumini de zi care de aduc aminte de colții unui leu conferă părții frontale un aspect foarte agresiv. Pe această versiune, diametrul jantelor este de 19 inch. Dacă optați pentru versiunea plug-in hybrid, puteți selecta jante cu dimensiunea de până la 20 de inch.

Dacă ne îndreptăm spre spate, vom observa linia descendentă a plafonului, artificiu de design ce ajută la un coeficient aerodinamic mai bun. Un alt element interesant de design sunt cele două „urechi de pisică”, care țin locul unui spoiler tradițional. Partea din spate se termină cu stopurile cu efect 3D și o bară din plastic negru, chiar masivă am putea spune.

Interiorul noului Peugeot 408 păstrează tema extravagantă

Hayon-ul cu acționare electrică dezvălui un volum de 536 de litri, o capacitate foarte bună pentru segmentul compact. În spate, pasagerii se bucură de spațiu foarte bun la picioare, dar și de o cotieră centrală cu suporturi pentru pahare.

În partea din față vom descoperi scaune manuale, dar îmbrăcate cu același mix de piele și microfibră. În general, materialele sunt foarte bune, cel puțin pentru clasa din care face parte această mașină, iar designul este plăcut ochiului.

Nici la capitolul tehnologie nu stăm rău. Peugeot 408 dispune de un tablou de bord complet digital, dar și de două ecrane montate în partea centrală a planșei de bord, ecrane folosite pentru sistemul de infotainment. Cel mai mic este folosit pentru a seta diferite scurtături, precum cele pentru climă sau navigație. Bineînțeles, sistemul are conectivitate cu Android Auto și Apple CarPlay.

VIDEO

Video: Luci Popa

Text: Ionuț Vîlciu

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide