Deschiderea circulaţiei pe pasajul suprateran de la Domneşti va avea loc la sfârşitul săptămânii

Autor: Adrian Somai 07 nov. 2022 Știri auto

Deschiderea circulaţiei pe pasajul suprateran de la Domneşti va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, a anunţat astăzi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Inițial, termenul anunțat oficial pentru deschiderea pasajului de la Domnești era 15 noiembrie.

„Este un moment aşteptat de mult timp de bucureşteni, dar şi de cei care tranzitează Capitala pe Centura Bucureşti. Ritmul susţinut pentru acest proiect, menţinut indiferent de anotimp, face posibilă acum deschidere circulaţiei pe acest pasaj”, a scris ministrul Transporturilor într-o postare publicată pe rețelele de socializare.

Primele lucrări la pasajul de la Domnești au început în 2018 în baza unei autorizații de construire parțiale. După aproape doi ani de blocaje constante, lucrările au fost reluate în vara anului 2020. În ciuda intrării în insolvență a constructorului principal STRACO, șantierul și lucrările au fost preluate în cele din urmă în sarcina subcontractorului Tracon.

În ultimii doi ani s-a lucrat însă constant, ceea ce face ca astăzi să vorbim despre primul pasaj de tip giratoriu suspendat care va fi inaugurat pe centura Capitalei. În urmă cu câteva zile, constructorul a anunțat și finalizarea lucrărilor de iluminat, pasajul fiind iluminat în premieră și pe timpul nopții.

Ultimele pregătiri sunt aproape gata

Potrivit secretarului de stat Irinel Ionel Scriosteanu, sistemul de iluminat public este dotat cu telegestiune, ceea ce permite reglarea intensității luminii în funcție de trafic. De asemenea, consumul nu va fi unul ridicat datorită lămpilor LED care asigură iluminatul, acestea urmând să consume în total maximul 22 kWh.

În urmă cu câteva zile, constructorul a mai anunțat și terminarea lucrărilor de marcaj și de montare a indicatoarelor rutiere. Pe pasaj au fost trasate treceri de pieton fix înainte de intrarea în giratoriul suspendat. Secretarul de stat Irinel Scrioșteanu a explicat că nu se va mai putea trece la sol peste Calea Ferată din București spre Domnești și invers. Pietonii vor avea la dispoziție scări de acces.

Sursa: Hotnews

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Sorin Grindeanu Facebook


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide