Noi imagini cu Pasajul Domnești, primul de tip giratoriu suspendat de pe centura Capitalei – VIDEO

Autor: Marius Vișan 02 nov. 2022 Știri auto

Pasajul de la Domnești se apropie de data anunțată pentru inaugurare, iar în prezent constructorul a trecut la faza testelor, scrie HotNews.ro.

Pe lângă marcaje și semnalizare, au fost încheiate și lucrările de iluminat, iar pentru prima dată pasajul a fost iluminat noaptea.

VIDEO

„Pentru pasajul Domnești a început numărătoarea inversă până la momentul în care va fi dat în trafic și se realizează astfel testele finale și ultimele pregătiri. În cursul serii trecute, s-a efectuat testarea sistemului de iluminat public în toate zonele pasajului, rampe și girația suspendată, unde au fost montați în total 256 stâlpi”, scrie pe Facebook secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu.

Conform acestuia, sistemul de iluminat public permite reglarea intensității luminii în funcție de trafic iar lămpile LED vor consuma în total maximum 22 kwh.

Teste pentru deschiderea traficului pe Pasajul Domnești

Pasajul Domnești va fi inaugurat și deschis traficului rutier pe data de 15 noiembrie. În prezent se fac testele necesare pentru deschiderea traficului.

Testele de încărcare statică prin intermediul unui convoi de vehicule de mare tonaj, a câte 28 tone fiecare. Poziționarea camioanelor s-a făcut în așa fel încât să se realizeze echivalentul a 85% din încărcările frecvente din normele Eurocode, iar pentru o interpretare cât mai corectă a rezultatelor, s-a folosit atât câte un camion pe banda de circulație, cât și două camioane, aflate la o distanță de 7 metri.

Testele de încărcare dinamică ce se realizează prin intermediul unui vehicul dispus pe centrul podului, care va rula cu o viteză constantă de 30 km/h, trecând peste obstacole preamplasate.

În prezent constructorul a terminat și lucrările de marcaj și de montare a indicatoarelor rutiere. Pe pasaj au fost trasate treceri de pieton fix înainte de intrarea în giratoriul suspendat. Secretarul de stat Scrioșteanu a explicat că nu se va mai putea trece la sol peste Calea Ferata din București spre Domnesti și invers. Pietonii avea la dispoziție scări de acces.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Irinel Ionel Scriosteanu - Facebook


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide