Se efectuează 62 de percheziții la samsarii de mașini rulate

Autor: ProMotor 17 mart. 2021 Știri auto

Mai multe descinderi au loc la samsarii de mașini rulate din mai multe județe ale țării.

La data de 17 martie 2021, polițiști efectuează 62 de percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Ilfov, Bacău, Brașov, Călărași, Giurgiu, Ialomița și Vaslui, în cadrul a două dosare penale. 31 de mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

În fapt, cercetările privesc 5 grupări infracționale specializate în infracțiuni de evaziune fiscală, grupări care, prin intermediul membrilor săi, ar controla direct sau prin interpuși mai multe societăți comerciale. Grupările sunt suspectate că desfășoară activități în domeniul comerțului intracomunitar cu autovehicule rulate.

Care erau țările preferate de samsarii de mașini rulate

Prin intermediul acestor societăți comerciale, ar fi fost achiziționate autovehicule de la parteneri din spațiul Uniunii Europene. Mașinile erau aduse cu preponderență din Belgia, Olanda, Germania, Italia, Franța, Spania, dar și din alte țări.

Mașinile erau, ulterior, vândute în România, fără a înregistra veniturile în evidențele contabile și fără a declara operațiunile efectuate. Astfel, ele se sustrăgeau de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului.

Activitatea infracțională a bănuiților ar fi fost săvârșită prin intermediul mai multor societăți comerciale. Aceasta ar fi fost structurată pe diferite intervale de timp, în perioada 2016-2019.

Prejudiciul adus Statului este de peste 97.000.000 de lei (aproximativ 20 de milioane de euro).

Prin activitatea infracțională, s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de peste 97.000.000 de lei (aproximativ 20 de milioane de euro).

Echipele participante la operațiune sunt constituite din ofițeri și agenți de poliție judiciară din cadrul I.G.P.R. De asemenea, la anchetă participă și ofițeri de la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, inspectoratele de poliție județene Ilfov, Bacău, Brașov, Călărași, Giurgiu, Ialomița și Vaslui.

La activități participă și specialiștii Institutului Național de Criminalistică și luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.

În vederea aducerii la îndeplinire a tuturor măsurilor procesuale și procedurale instituite, activitățile beneficiază de sprijinul Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotorComentarii
Inchide