Descoperire uriaşă în Pompei: ”Este în stare perfectă de conservare”

Autor: ProMotor 08 apr. 2016 Știri auto
Descoperire uriaşă în Pompei: ”Este în stare perfectă de conservare”

 


Un mormânt preroman în perfectă stare de conservare, care cuprinde un schelet de femeie şi amfore, a fost descoperit recent la Pompei de arheologi francezi, a anunţat luni directorul celebrului sit arheologic italian. „Pompei continuă să fie o sursă inepuizabilă de descoperiri ştiinţifice”, a afirmat Massimo Osanna într-un comunicat preluat de 20minutes.fr.

Mormântul descoperit de echipa de la Centrul Jean-Berard datează din epoca sannitică — secolul al IV-lea î.e.n. — şi se află la Poarta Herculaneum. În el se află o serie de vase şi amfore foarte bine conservate, constituind o dovadă rară a practicilor funerare din Pompeiul acelei perioade.

Descoperirea permite „cercetări asupra unei perioade istorice puţin studiate până în prezent”, spune Massimo Osanna, arheolog numit acum doi ani în fruntea administraţiei sitului, în plină polemică asupra întreţinerii locului.

„Aceste săpături arheologice sunt o dovadă că Pompei este un oraş încă viu care trebuie conservat deoarece continuă să dezvăluie elemente de cercetat”, arată directorul sitului.

Fostul oraş roman acoperit de cenuşa vulcanului Vezuviu, în 24 august 79, este al doilea sit turistic din Italia după Colosseumul din Roma, cu 2,7 milioane de vizitatori în 2014. Mii de persoane, arheologi, meşteşugari şi experţi se schimbă în fiecare an pentru a continua săpăturile şi a restaura situl, încheie 20minutes.fr, citat de Agerpres.


Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide