DEUS Automobiles a dezvăluit hypercar-ul electric Vayanne: 2.200 CP și 400 km/h viteză de top

Autor: Mihai Morcovescu 14 apr. 2022 Știri auto

Compania austriacă DEUS Automobiles a dezvăluit în cadrul Salonului Auto de la New York primul său hypercar electric, denumit Vayanne. Conform simulărilor efectuate pe calculator, bolidul va fi capabil să livreze o putere maximă de 2.230 CP și 2.000 Nm de cuplu.

DEUS Vayanne va fi produs într-o serie limitată de doar 99 de exemplare

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Noul DEUS Vayane a fost construit pe o platformă dedicată vehiculelor cu emisii zero dezvoltată de Williams Advanced Engineering (WAE). Asta înseamnă că Vayanne va putea fi echipat cu două, trei și chiar cu patru motoare electrice.

Deocamdată, nu au fost dezvăluite detalii referitoare la grupul motopropulsor. Dar, datorită acestei arhitecturi, Vayane va putea fi echipat cu două, trei și chiar patru motoare electrice. De asemenea, poate platforma poate găzdui baterii de până la 160 kWh pentru o autonomie potențială de până la 1.000 de kilometri.

În aceste condiții, potrivit informațiior oficiale, hypercar-ul electric va putea realiza sprintul 0-100 km/h în doar 1,99 secunde. Viteza de vârf declarată este de 400 km/h. Aceste valori sunt posibile datorită unei gărzi la sol de doar 12 cm. Deși avem de-a face cu un hypercar, oficialii companiei susțin că Vayanne a fost proiectat astfel încât să ofere un spațiu de depozitare generos.

DEUS Vayanne este realizat în întregime din aluminiu și materiale compozite reciclate. Acesta beneficiază de „un limbaj de design inspirat de simetrie și de infinit” și a fost realizat împreună cu de specialiștii de la Italdesign. Astfel, grila frontală și difuzorul posterior au fost desenate sub forma semnului infinit, o caracteristică subliniată de o bandă LED la spate.

Tema de design a infinitului se regăsește și la interior. Aici există o serie de ornamente de această formă. De asemenea, avem un instrumentar complet digital și un ecran tactil nu foarte mare pentru sistemul de infotainment.

Interiorul are o temă alb-negru și se remarcă printr-o „oglindă infinită”, care oferă o vedere îmbunătățită a cabinei. Cei de la DEUS susțin că aceasta este o premieră în industria auto.

Informațiile privind prețurile pentru DEUS Vayanne nu au fost dezvăluite. Mașina va fi produsă într-o serie limitată de 99 de exemplare, iar primele vor fi livrate în 2025.

Sursa: DEUS Automobiles

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: DEUS Automobiles


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide