Deva. Primele 10 microbuze electrice cumpărate cu fonduri europene au ajuns în oraș

Autor: Andreea Ditcov 12 ian. 2023 Știri auto

În județul Hunedoara, la Deva, au ajuns marți primele zece microbuze electrice, achiziționate cu ajutorul fondurilor europene.

În total au fost achiziționate de administrația locală 26 de microbuze electrice. Noile mijloace de transport vor ieși pe traseu în cursul acestei luni. A doua parte a comenzii de microbuze va ajunge în februarie la Deva, iar ultimul lot în martie.

La Deva au sosit marți, 10 ianuarie 2023, primele 10 microbuze electrice cumpărate pe bani europeni în cadrul proiectului de modernizare a sistemului de transport public local prin achiziționarea de vehicule ecologice. De asemenea au ajuns și 10 stații de încărcare pentru autobuzele electrice. Miercuri, 11 ianuarie 2023, vor ajunge încă 23 de staţii de încărcare. Cele 10 microbuze electrice care au sosit astăzi în municipiul nostru vor ieși pe trasee în cursul lunii ianuarie 2023”, transmite Primăria Deva într-un comunicat de presă distribuit pe rețelele de socializare.

Călătorii pot afla în cât timp ajung microbuzele în stație și câte locuri libere au

Microbuzele dispun de o rampă dedicată persoanelor cu dizabilități și de un sistem care transmite către stațiile de călători în cât timp ajunge mijlocul de transport în stație, dar și câte locuri libere sunt.

Municipiul Deva va avea 26 de autovehicule electrice (4 autobuze Karsan e- Atak – tip 1, 22 autobuze Karsan Jest Electric – tip 2). Pentru acestea vom avea și 33 de stații de încărcare electrice (7 stații de încărcare rapidă şi 26 de stații de încărcare lentă). Dimensiunea vehiculelor ecologice ce pot fi alocate pe fiecare traseu în parte a fost stabilită ținând cont de dimensiunile străzilor pe care sunt configurate traseele reţelei de transport public. În cazul traseelor care presupun parcurgerea unor străzi înguste, care nu asigură spațiul necesar pentru raza de giraţie a unui autobuz, a fost propusă alocarea de autobuze de maximum 7 m. Pentru traseele în cazul cărora caracteristicile infrastructurii rutiere asigură condițiile necesare pentru manevrarea în siguranță a vehiculelor, inclusiv o rază de curbură care să permită o manevrare nepericuloasă, au fost prevăzute autobuze de maximum 10 m”, mai precizează Primăria Deva.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook - Primăria Deva


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide