Dezastru pe Autobahn, provocat de un român care circula pe contrasens

Autor: George Cristea 19 nov. 2020 Știri auto

Un român care circula pe contrasens a produs un dezastru pe Autobahn, în apropiere de München. Patru persoane au decedat în urma accidentului violent, printre care și cel care a stat la originea lui.

Intră în Galeria FOTO

Un român în vârstă de 32 de ani a produs un accident grav pe autostrada A99 după ce a circulat pe contrasens și s-a izbit violent de o altă mașină. Patru persoane și-au pierdut viața în acest accident – românul și o altă persoană aflată în mașina sa, precum și doi cetățeni germani aflați în mașina care circula regulamentar.

Potrivit publicației germane Merkur.de, înaintea producerii lui mai mulți șoferi au sunat la numărul de urgențe să anunțe că o mașină mergea cu viteză pe contrasens. Echipajul de poliție care s-a deplasat în zona indicată a ajuns, însă, după impact.

La locul accidentului, care s-a produs între joncțiunile Ottobrunn și Hohenbrunn ale autostrăzii A99, au intervenit mai multe autospeciale și chiar un elicopter, însă niciuna din victime nu a mai putut fi salvată.

Dezastru pe Autobahn: Ce căuta românul pe contrasens?

Mașina românului era un Volkswagen Sharan, în timp ce cealaltă mașină era un Audi care pare a fi un model Allroad. Accidentul s-a produs pe banda din mijloc a autostrăzii, ceea ce ridică serioase semne de întrebare în ceea ce privește intențiile șoferului român. Totuși, anchetatorii spun că niciunul din șoferi nu consumase alcool sau droguri.

Sensul spre Salzburg al autostrăzii A99 a fost închis timp de mai multe ore cât timp s-au derulat investigațiile polițiștilor. Celălalt sens a fost, de asemenea, blocat, pentru a preveni eventualele accidente datorate neatenției în zona accidentului.

Chiar dacă pare ciudat, conducerea unei mașini pe sensul greșit al unei autostrăzi este o întâmplare extrem de comună, chiar și în România. Este, de asemenea, una dintre principalele cauze de accidente mortale pe autostrăzi, care, altfel, sunt considerate o cale rutieră mult mai sigură decât alte șosele de viteză.

În urmă cu numai două săptămâni, o betonieră a fost filmată circulând pe contrasens, pe banda de viteză a Autostrăzii Vestului. Din fericire, niciun accident nu s-a produs în acest caz. Într-un alt caz, un accident grav s-a produs pe o autostradă din Ungaria după ce un pick-up a virat pe contrasens în loc să-și continue drumul în sensul normal de mers.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide