Dezastru pe Valea Oltului. Circulația rutieră, afectată pe mai multe artere importante – VIDEO

Autor: George Cristea 05 ian. 2021 Știri auto

Inundațiile și viiturile au provocat un adevărat dezastru pe Valea Oltului și în Defileul Jiului. Circulația rutieră a fost afectată pe mai multe artere importante.

Intră în Galeria FOTO

Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a anunțat în această dimineață că, din cauza aluviunilor depuse pe partea carosabilă ca urmare a precipitațiilor abundente, sunt mai multe drumuri naționale cu circulația restricționată, astfel:

  • DN 67 Drobeta Turnu Severin-Motru, kilometrul 5+100 metri, în localitatea Halânga, județul Mehedinți – circulația se desfășoară pe două benzi din patru prevăzute, din cauza apei acumulate într-un pasaj;
  • DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, kilometrul 206+700 metri, între localitățile Căciulata și Brezoi, județul Vâlcea – circulația a fost oprită în ambele sensuri timp de mai multe ore, dar a fost reluată în jurul orei 7:10 după degajarea aluviunilor aduse de viituri.
  • DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, kilometrul 209+400 metri, între localitățile Brezoi si Proieni, județul Vâlcea – circulația s-a desfășurat pe un fir, alternativ. Și aici a fost degajată șoseaua, iar în prezent se circulă normal.
  • DN 7A Brezoi – Obârșia Lotrului, kilometrul 1+700 metri, în localitatea Brezoi, județul Vâlcea – circulația este oprită din cauza unei viituri.

În toate aceste zone se acționează cu utilaje pentru degajarea căilor de rulare. Pe principalele artere rutiere, respectiv autostrăzile A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești, A1 București-Pitești se circulă în condițiile unui carosabil umed, fiind precipitații sub formă de ploaie.

Dezastru pe Valea Oltului: Care este situația la această oră

Potrivit celor de la ISU Vâlcea, la nivelul judeţului s-au înregistrat mai multe situaţii de urgenţă, după cum urmează:

  • În localitatea Brezoi , în zona podului care face legătura între DN 7A şi strada Vasilatu râul Lotru a ieşit din matcă în partea stângă, nivelul apei având între 15 cm şi 20 de cm. În zona respectiva mai există o cale de acces, astfel că nu se pune problema izolării populaţiei din zonă.
  • De asemenea, circulaţia rutieră către localităţile Perişani şi Racoviţa este blocată în urma inundaţiilor provocate de viitură de pe versanţi. La faţa locului s-a dispus trimiterea unei autospeciale din partea ISU cu motopompă de capacitate mărită, pentru a evacua apa acumulată. Din fericire, până în acest moment  nu sunt persoane aflate în pericol.
  • Traficul pe DN 7 la km 200 +700m a fost blocat parţial între orele 22.00-05.40 şi blocat total între orele 5.40-07.10, de căderi de pietre şi grohotiş. S-a acţionat pentru degajarea drumului cu ajutorul mai multor utilaje ale SDN.
  • Pe DN7A Brezoi se circulă pe o singură bandă, iar traficul rutier este redus.
  • Pe Valea Oltului au căzut pietre de pe versanţi. Drumul a fost blocat în mai multe locuri. Acum se circulă, dar există pericol în continuare.
  • Pe DN 67C, Novaci-Rânca, se intervine cu utilaje cu lamă, chiar dacă vântul este foarte puternic, pentru a se menţine drumul deschis. În staţiunea Rânca sunt foarte mulţi turişti şi din această cauză se fac eforturi pentru asigurarea accesului în staţiune a echipelor de urgenţă, în cazul apariţiei unor probleme de orice natură.

Ce trebuie să știe șoferii

Polițiștii recomandă în continuare șoferilor să circule cu atenție pentru evitarea accidentelor. În prezent autoritățile patrulează toate sectoarele de drum în care există riscul producerii de viituri. Viiturile pot pune un pericole real șoferilor. În vara anului 2020, o inundație a dislocat cu totul un drum național, în locul căruia a rămas doar un crater cu apă. În aceeași perioadă, un șofer a pierdut controlul mașinii după ce a intrat într-o zonă acoperită cu noroi aduse de viitură.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide