Inundații catastrofale în țară. Un drum național a fost luat de ape

Autor: George Cristea 26 iun. 2020 Știri auto

Un drum național a fost luat de ape în zona Valea de Brazi – Uricani, la granița dintre județele Hunedoara și Gorj, după ce inundații catastrofale au lovit o mare parte din țară.

Intră în Galeria FOTO

O viitură a distrus drumul național DN66A în zona Valea de Brazi – Uricani, iar în acest moment circulația este închisă între localitățile Valea de Brazi și Câmpu lui Neag. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a solicitat forţe suplimentare din judeţe limitrofe.

„În această dimineaţă, în zona Valea de Brazi – Uricani, revărsarea râului Jiul de Vest a blocat Drumul Naţional DN66A iar apa a pătruns în mai multe gospodării şi a acoperit mai multe drumuri. La faţa locului se află efective de pompieri şi lucrători de la Apele Române care intervin pentru limitarea, pe cât posibil, a pagubelor”, se arată într-un comunicat al ISU Hunedoara.

Întreaga zonă se află sub avertizare cod roșu de inundații (în intervalul orar 06.35 –  12.00) şi în continuare se înregistrează creşteri de debite, scurgeri de pe versanţi şi viituri provocate de afluenţii Jiului de Vest.

La ora 06.30 populaţia din localităţile Petroşani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni, Uricani, Valea de Brazi şi Câmpul lui Neag au primit o avertizare RO Alert de inundaţii puternice iar oamenii au fost sfătuiţi să-şi ia măsuri de precauţie dar şi să se pregătească să fie evacuaţi.

75 de pompieri militari cu 20 de mijloace tehnice de intervenție au fost mobilizate imediat și intervin în zonele afectate pentru evacuarea persoanelor aflate în pericol și pentru limitarea efectelor negative ale fenomenelor meteo.

Inundații catastrofale. Au fost emise mai multe mesaje RO-ALERT

„Pentru ca populația să adopte măsurile de autoprotecție, în zonele vizate de atenționările și avertizările hidrometeorologice imediate, au fost emise 8 mesaje prin sistemul RO-ALERT la nivelul a 6 județe (BN, BT, NT, IS, SJ și SV). Traficul rutier este blocat pe 2 drumuri județene (DJ 668 și DJ 668A/HD), restricționat pe alte 3 drumuri județene (DJ 106E/AB, DJ 137A/BV și DJ 153/MS) și a fost temporar afectat pe 1 drum județean (DN10/CV). La acest moment, ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, se desfășoară intervenții în 2 județe (AR și HD) pentru evacuarea apei din curți și pentru refacerea terasamentelor căilor rutiere/feroviare afectate de viituri. Evoluția dinamicii din teren rămâne sub atenta monitorizare a Centrului Operațional National din IGSU, iar la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților din zonele afectate”, se arată într-un comunicat al IGSU.

Inundațiile afectează întreaga țara deja de mai bine de o săptămână, timp în care numeroase drumuri au fost blocate, iar străzile și pasaje din orașe au fost acoperite de ape. În urmă cu o săptămână, un accident rutier a avut drept cauză noroiul adus pe carosabil de viituri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide