Dezastru provocat de vijelie în București și împrejurimi. Zeci de mașini au fost distruse de copacii căzuți

Autor: Cristian Agatie 19 mai 2021 Știri auto

Un adevărat dezastru a fost provocat de vijelie în București și împrejurimi în ultimele 24 de ore. Zeci de mașini au fost distruse de copacii căzuți doar în București, dar alte 14 județe au avut, de asemenea, de suferit din cauza inundațiilor și a vântului puternic.

Intră în Galeria FOTO

Vântul puternic și ploile abundente a făcut ravagii în București, dar și în alte 25 de localități din județele Argeș, Bihor, Brăila, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Prahova, Satu Mare, Teleroman și Timiș.

La nivelul întregii țări, salvatorii ISU au avut de furcă atât din cauza apei care a inundat 21 de curți, ci și din cauza vântului, care a doborât aproape 200 de copaci, 5 stâlpi de electricitate și 47 elemente de construcție. Au fost avariate 47 de autoturisme dar, din fericire, nu au fost înregistrate victime omenești.

Dezastru provocat de vijelie: Zeci de mașini au fost distruse de copacii căzuți

Din cauza fenomenelor de vreme rea, traficul rutier a fost blocat pe 1 drum național (DN76/BH) și 1 drum comunal (DC 97/BH) și temporar afectat pe 1 drum național (DN7/HD) și 3 drumuri județene (DJ 763, DJ 768B/BH și DJ 675/GJ). Echipaje specializate au acționat în teren pentru remedierea situației în cel mai scurt timp și reluarea traficului în condiții de normalitate.

Capitala a fost în mod deosebit afectată de vântul puternic, care a doborât numeroși copaci. Potrivit ISU București-Ilfov, pompierii au intervenit marți după-amiaza la 27 de solicitări. 16 dintre acestea au fost pentru îndepărtarea copacilor căzuţi pe autoturisme şi 11 pentru îndepărtarea copacilor căzuţi pe carosabil.

Astfel, pompierii au intervenit pe străzile C.C. Arion, Petru Rareș, Logofăt Udriște, Parcul Cișmigiu, Doctor Clunet, Vatra Luminoasă, Bd. Metalurgiei sau strada Burdujeni. De asemenea, ISU transmite că au fost emise mesaje pentru informarea populaţiei prin intermediul panourilor electronice stradale şi prin intermediul reţelelor de socializare.

Nu este prima oară când când vântul puternic doboară copaci și, cu siguranță, nu va fi nici ultima. În urmă cu un an, fenomenele meteo produceau haos pe șoselele din țară. Iar în urmă cu numai trei luni, un copac căzut de pe un versant a lovit o mașină aflată în mers, producând decesul pasagerei din dreapta.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide