DFSK Fengon 500 este un SUV compact, accesibil, fabricat în China – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 09 ian. 2023 Știri auto

SUV-urile vin în toate formele și mărimile, iar producătorii din China nu se lasă mai prejos. Mai mulți producători din China au pătruns și pe piața din Europa.

Este cazul și lui DFSK Fengon 500, un SUV compact, care se vinde cu un preț accesibil. Mașina din testul nostru a venit echipată cu motorul de 1,5 litri pe benzină, natural aspirat. Acesta dezvoltă 106 CP și este conectat la o cutie de viteze manuală cu șase rapoarte.

La exterior, mașina este dotată cu faruri cu halogen, care au și lupă, deci este vorba de un far simplu, cu becuri incandescente. Grila este destul de mare și este înconjurată de o margine cromată, iar dedesubt este montat un ornament de culoare roșie, care face să pară că mașina a folosit machiaj.

Pe laterale vom observa protecțiile de plastic pentru caroserie și jantele din aliaj, pe 16 inch. Chiar dacă nu sunt jante foarte mari, vor fi mai confortabile pe drumurile denivelate. Dunga de culoare roșie continuă și pe lateralele mașinii.

Partea din spate este destul de simplă, cu un hayon care aduce aminte de Audi Q5. În spatele hayonului se află un portbagaj cu un volum de 318 litri.

Interiorul acestui SUV este peste așteptări

Când vine vorba de calitatea materialelor, Fengon 500 nu stă rău. Este o mașină accesibilă, așa că nu putem avea mari pretenții. Cu toate acestea, zonele de contact sunt acoperite cu piele sintetică, oferind un plus pentru calitatea resimțită.

Scaunele sunt confecționate din aceeași piele sintetică, iar partea centrală este perforată. Și pe bord regăsim acest tip de capitonaj, lucru care conferă mașinii un aer ceva mai plăcut.

În spatele volanului se află un tablou de bord cu ceasuri clasice, iar între ele regăsim un mic ecran, care poate afișa câteva informații despre mașină. Mașina are și un ecran pentru sistemul de infotainment. Acesta nu este foarte mare, dar este amplasat sus, deci va fi ușor lizibil.

O mașină ca cea din testul nostru are un preț de 20.500 de euro. Versiunea cu transmisie automată CVT are un preț cu o mie de euro mai mare, deci 21.500 de euro.

VIDEO

Text: Ionuț Vîlciu

Video: Luci Popa

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide