Din 2016 vom plăti trei euro pentru o sută de km de autostradă parcursă cu maşina

Din 2016 vom plăti trei euro pentru o sută de km de autostradă parcursă cu maşina

Autor: Andrei Nan acum 7 ani Știri

„Sunt mai multe posibilităţi. O să fie şi taxă electronică, cu telefonul mobil, o să fie şi cu un cod de bare pe geam, cine circulă mai mult, eventual, o să fie şi cu posibilitatea să-ţi cumperi vinietă de la benzinărie şi să ţi-o pui în geam, o să fie mai multe mecanisme”, a afirmat ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova.

El a precizat că nu va fi utilizat sistemul cu bariere, care ar genera aglomeraţie şi nu este agreat de potenţialii investitori în construcţia de autostrăzi.


Şova a arătat că tronsoanele de autostradă Comarnic – Braşov şi Craiova – Piteşti, precum şi centura Sud a Bucureştiului, pe care autorităţile îşi propun să le construiască prin concesiune până la alegerile din 2016, vor fi taxate după intrarea în exploatare.

Referindu-se la cuantumul taxei, Şova a arătat că modelul financiar are la bază ideea de trei euro pe suta de kilometri. Probabil că vor da rest la cei trei euro pe suta de kilometri, în condiţiile în care avem „autostrăzi” în România care nu ating lungimea de 100 de km.

Mai multe informaţii pe www.mediafax.roComentarii
Inchide