Directorul executiv al Opel a demisionat, directorul financiar îl va înlocui

Directorul executiv al Opel a demisionat, directorul financiar îl va înlocui

Autor: Dan Straut acum 3 ani Știri

Directorul executiv al constructorului de autovehicule Opel, Karl-Thomas Neumann, a demisionat şi va fi înlocuit în funcţie de către directorul financiar al companiei, Michael Lohscheller, relatează Reuters.

Neumann, care a relansat imaginea Opelului din momentul în care a preluat conducerea producătorului de automobile din martie 2013, va fi urmat de Michael Lohscheller, şeful departamentului de finanţe, a anunţat luni Opel.

„Sub conducerea lui Neumann am făcut progrese enorme în ceea ce priveşte transformarea Opel”, a declarat preşedintele General Motors (GM), Dan Ammann. Operaţiunile europene ale GM includ şi brandul Vauxhall. Schimbarea de la vârful Opel vine într-un moment în care General Motors se pregăteste să-şi vândă divizia europeană către grupul rival francez PSA, potrivit constructorului german.

Karl-Thomas Neumann, în vârstă de 56 de ani, a condus anterior operaţiunile Volkswagen din China şi, în fostele roluri, a fost responsabil de afacerile VW cu maşini electrice, dar şi de conducerea executivă a diviziilor de componente auto germane şi producătorului de pneuri Continental. Astfel că „VW se interesează de reîncadrarea lui Neumann, eventual pentru a-şi conduce marca de lux, Audi, unde directorul executiv Rupert Stadler a intrat în concediu”, a declarat o sursă citată de Reuters.

Neumann a declarat pe Twitter că va rămâne membru al consiliului de conducere al Opel pană la încheierea achiziţiei de către PSA.Comentarii
Inchide