La câți km se rupe distribuția la mașinile Volvo?

Autor: Marius Vișan 31 mai 2021 Știri auto

Când vine vorba de revizie, distribuția este una dintre cele mai neglijate componente ale mașinii, indiferent că vorbim de o mașină Volvo, BMW, Dacia sau oricare alt brand auto.

Distribuția mașinii se referă la acele subansambluri ale motorului care au rolul de a sincroniza componentele responsabile de admisie, evacuare și poziția cilindrilor, astfel încât să se respecte timpii de ardere ai motorului.

Ea este alcătuită din curea dințată de antrenare, rolă de ghidare, rolă întinzătoare și pompă de apa (unde este cazul). Dacă nu este înlocuită la timp, uzura curelei va duce inevitabil la ruperea dinților sau chiar ruperea curelei.

Odată cu schimbare curelei de distribuție trebuie să fie înlocuită și pompa de apă, în acest caz aveți nevoie de un kit de distribuție. Ar fi bine ca atât pompa, cât și cureaua de distribuție să fie înlocuite în același timp pentru că o înlocuire ulterioară necesită aproape aceleași operațiuni. Asta înseamnă costuri în plus la partea de manoperă.

La câți km se schimbă, de fapt, distribuția la mașinile Volvo?

Se recomanda ca distribuția la o mașină Volvo să fie schimbată la 120.000 de km. Distribuția poate fi schimbată mai repede dacă se observă semne de uzură sau crăpături pe curea. Dacă cureaua de distribuție se rupe, reparația motorului va fi foarte costisitoare.

În cel mai bun caz vei scăpa cu doar câteva supape îndoite. Desigur, acest lucru se întâmplă foarte rar. Printre lucrurile care se întâmplă mai des putem enumera: fisurarea blocului motor, distrugerea chiulasei sau spargerea pistoanelor.

Reparația unui motor avariat costă de patru ori mai mult decât înlocuirea kitului de distribuție

În unele situații, după ce distribuția mașinii a cedat, este mai convenabil să schimbi motorul decât să-l repari.

Sfatul mecanicilor este să faceți revizia la timp. Nu vă asumați riscuri în ceea ce privește rezistența curelei de distribuție! Daca tocmai ați achiziționat o mașină la mâna a doua, primul lucru pe care ar trebuie să-l faceți este să schimbați cureaua de distribuție.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide