Divizia de servicii financiare Mercedes-Benz din Rusia va fi preluată de un dealer local

Autor: Bogdan Bârliga 07 feb. 2023 Știri auto
Divizia de servicii financiare Mercedes-Benz din Rusia va fi preluată de un dealer local

După invadarea Ucrainei în luna februarie a anului trecut majoritatea producătorilor auto activi în Rusia cu facilități de producție au decis să părăsească această piață.

Mercedes-Benz a suspendat producţia la fabrica din Rusia în luna martie şi a oprit exporturile, iar în octombrie grupul german anunţat că se retrage complet de pe piaţa rusă.

Preluare aprobată de Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a aprobat la începutul acestei săptămâni vânzarea diviziei locale de servicii financiare a Mercedes-Benz dealer-ului auto rus Avtodom, se arată într-un material publicat de reuters.com.

Putin a semnat ordinul prin care aprobă vânzarea diviziei de servicii financiare din Rusia a Mercedes-Benz către dealerul Avtodom, specializat în vânzările de maşini premium.

Preluarea Mercedes-Benz Bank Rus de către Avtodom reprezintă doar primul pas pentru că acest dealer încearcă să obţine permisiunea din partea unei comisii guvernamentale pentru finalizarea tranzacţiei care vizează toate activele Mercedes-Benz din Rusia, printre care se numără și fabrica de lângă Moscova.

Pe de altă parte detaliile financiare ale acestei tranzacții nu au fost oferite.

Uzina Mercedes-Benz inaugurată în 2019

Fabrica Mercedes-Benz din Esipovo a început să ansambleze autoturisme în anul 2019 și grupul german investise aproximativ 258 de milioane de euro în această uzină.

Planurile prevedeau producția pe plan local a gamei Mercedes-Benz Clasa E și ulterior implementarea unei linii pentru SUV-uri.

Uzina Mercedes-Benz din Rusia trebuia să ajungă la o capacitate anuală de 25.000 de autoturisme și avea aproximativ 1000 de angajați.

Volkswagen caută investitori pentru fabrica din Kaluga

Uzina Volkswagen din Kaluga a produs modele Tiguan și Skoda Octavia pentru piața din Rusia, iar numărul de angajați era estimat la 4.200 de persoane.

Grupul german investise peste un miliard de euro în facilități de producție și avea o rețea comercială de mare amploare.

VW producea alături de GAZ autoturisme și la uzina de la Nizhny Novgorod aflată la est de Moscova din anul 2012.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide