Doar în România: Un semafor a fost deconectat pentru neplată. Intersecția este una extrem de periculoasă

Autor: Cristian Agatie 13 oct. 2021 Știri auto
Doar în România: Un semafor a fost deconectat pentru neplată. Intersecția este una extrem de periculoasă

Doar în România se putea întâmpla asta: un semafor a fost deconectat de la curent pentru neplată. Intersecția în care este amplasat este una extrem de periculoasă, aici producându-se numeroase accidente grave.

Incidentul a avut loc la Girov, în  județul Neamţ, în cea mai aglomerată şi periculoasă intersecţie, unde s-au produs zeci de accidente în ultimii ani. Semafoarele au fost instalate anul trecut, dar nu s-a găsit nicio sursă de alimentare cu energie electrică pentru acestea. Mai exact,  Primăria Girov ar fi refuzat adresa DRDP prin care se solicita cuplarea instalației de semaforizare la rețeaua proprie.

„Noi, primăria, suntem consideraţi vinovaţi că nu avem curent electric. Prima dată când am fost întrebaţi dacă putem să conectăm iluminatul public, am fost de acord, dar iluminatul public înseamnă iluminat nocturn, noi ce facem ziua? Apoi s-a găsit o soluţie. Alimentarea de la o persoană privată”, a declarat Vasile Ciubotaru, primarul comunei Girov.

Mai exact, de la un bar din apropiere. Numai că, după mai mult timp în care autoritățile nu au plătit proprietarului barului energia consumată, acesta a decis deconectarea semafoarelor. De prisos să spunem că traficul din zonă a redevenit un coșmar pentru șoferi.

Un semafor a fost deconectat pentru neplată. Cum a fost posibil acest lucru?

Primăria Girov susține că nu este vorba de rea voință ci despre faptul că instituția nu poate deconta cheltuielile de electricitate cu semaforul având în vedere faptul că NU există un proiect aprobat în acest sens, nici până la ora actuală, anunță ZiarPiatraNeamt.ro.

„Noi nu putem să le dăm curent pentru că lucrarea nu figurează nicăieri. Noi nu avem la Primărie proiect aprobat pentru acest semafor. Avem acum o adresă primită, ultima, din data de 06.10.2021, și răspunsul dumnealor sună în felul următor: urmare a adresei înregistrate la DRDP Iași cu numărul ***** din 1 oct 2021 referitoare la solicitarea de analiză a timpilor de semaforizare din intersecția DN15 D cu DJ 156 A, vă aducem la cunoștință că la această dată DRDP Iași, SDN NEAMȚ – Piatra-Neamț caută o soluție de alimentare a semaforului în cauză deoarece funcționarea acestuia este pusă în pericol”, mai spune primarul comunei Girov.

Potrivit ZiarPiatraNeamt.ro, marți s-a găsit o soluție temporară, iar semaforul a fost repus în funcțiune.

Citește și…

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide