Doi bărbați au fost surprinși în timp ce încercau să sustragă catalizatorul unei mașini

Autor: ProMotor 21 mart. 2021 Știri auto

În data de 19 martie, în jurul orei 16.00, doi bărbați de 21 și 25 de ani, din județul Hunedoara, au fost surprinși în timp ce ar fi încercat să sustragă catalizatorul unui autoturism parcat pe un teren împrejmuit, din localitatea Căvăran.

După ce au fost surprinși de proprietarul autoturismului, cei doi bărbați au încercat să fugă, plecând cu o mașină spre județul Timiș.

Imediat după sesizare, polițiști de la Poliția Municipiului Caransebeș au pornit în urmărirea mașinii cu care se deplasau cei doi bărbați, aceștia fiind opriți de polițiștii timișeni, pe raza municipiului Lugoj. Cei doi tineri au fost preluați de polițiștii din Caransebeș.

Hoții au fost surprinși în timp sustrăgeau catalizatorul folosind un flex

Din primele cercetări, s-au stabilit că ”în data de 19 martie, în jurul orei 15.50, cei doi bărbați s-au deplasat cu un autoturism în localitatea Căvăran, unul dintre cei doi ar fi încercat să taie catalizatorul autoturismului, cu ajutorul unui flex, în timp ce al doilea tânăr aștepta la mașină, moment în care au fost surprinși de persoana vătămată”, se arată în comunicatul polișiștilor.

Polițiștii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș, au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii tentativă la furt calificat și continuă cercetările în acest caz.

Hoții din Constanța au avut nevoie de 3 minute ca să fure catalizatorul

La începtul lunii martie, polițiștii din cadrul Secției 5 de Poliție Constanța au fost sesizați de un bărbat cu privire la faptul că, persoane necunoscute ar fi sustras catalizatorul unei autoutilitare, care se afla parcată pe raza municipiului Constanța.

Polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, iar la acest moment cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, în vederea identificării și tragerii la răspundere penală a persoanelor implicate în comiterea faptei.

Conform oamenilor legii, hoții acționează în grup format din două sau trei persoane. O persoană taie efectiv piesa montată pe mașină cu ajutorul unui flex cu acumulator, o altă persoană stă de pază, pe când o a treia persoană așteaptă într-o mașină parcată în apropiere, cu motorul pornit pentru o scăpare cât mai rapidă.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide