Doi bucureșteni au rămas blocați cu mașina Munții Bucegi

Autor: Marius Vișan 11 apr. 2021 Știri auto
Doi bucureșteni au rămas blocați cu mașina Munții Bucegi

Jandarmii de la Postul Montan Peștera au intervenit miercuri, 7 aprilie a.c., în urma unui apel telefonic, pe DJ 714 din Munții Bucegi pentru a sprijini două persoane aflate în dificultate.

Turiștii, o femeie și un bărbat, în vârstă de 51, respectiv 54 de ani, din București se deplasau cu mașina pe DJ 714 Peștera-Moroeni și intenționau să ajungă la domiciliu. La un moment dat, în zona Plaiul Mircei, au cerut ajutorul jandarmilor montani, deoarece nu au mai putut continua deplasarea, din cauza zăpezii depuse pe drum în ultimele ore.

Jandarmii au echipat autovehiculul cu lanțuri antiderapante

Ajunşi la faţa locului, jandarmii de la Postul Montan Peștera au echipat autovehiculul cu lanțuri antiderapante și i-au însoțit, în condiții de siguranță, până la Dichiu, de unde turiștii și-au continuat deplasarea spre casă.

Pentru prevenirea situațiilor de pericol în zona montană jandarmii recomandă turiştilor ca înainte de a pleca la drum, să se informeze asupra itinerarului propus, a gradului de dificultate al acestuia, stării vremii și a condiţiilor climatice locale. De asemenea, să aibă autovehiculele echipate corespunzător cu anvelope de iarnă, lanțuri etc.

Cetățenii sunt îndemnați să apeleze cu încredere la jandarmii montani, să respecte indicaţiile acestora specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

Totodată oamenii sunt îndemnați să respecte măsurile de protecție individuală pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Jandarmiera Montană Dâmbovița


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide