Doi minori au închiriat o mașină electrică și au produs un accident în Capitală

Autor: George Cristea 01 sept. 2020 Știri auto

Doi minori au închiriat o mașină electrică de la un serviciu de car sharing și au produs un accident în Capitală, lovind două femei aflate pe trecerea de pietoni. În momentul accidentului, la volan era un copil de 14 ani. Nu se cunosc împrejurările în care acesta a intrat în posesia mașinii, dar polițiștii spun că este vorba de un furt.

Intră în Galeria FOTO

Accidentul s-a produs luni, 31 august, în jurul orei 18:30, pe bulevardul Corneliu Coposu din București. Potrivit martorilor, la volan se afla un minor în vârstă de 14 ani, iar în mașină se mai afla un alt minor, de 17 ani.

„Din primele date, conducătorul unui autovehicul care se deplasa pe Bd. Corneliu Coposu dinspre Bd. Mircea Voda către Piața Unirii, în momentul în care a ajuns la intersecția cu Str. Sf. Vineri, a accidentat 2 pietoni (femei) în vârstă de 35 ani și 19 ani care s-au angajat în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni la culoarea verde a semaforului”, se arată îmtr-un comunicat al Poliției Capitalei.

În urma impactului, mașina condusă de băiatul de 14 ani a intrat în coliziune cu un alt autovehicul și ulterior a ricoșat într-un stâlp. După producerea accidentului rutier, conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviințarea polițiștilor.

Cele două victime accidentate pe trecerea de pietoni au fost transportate la Spitalul Universitar. Traficul a fost restricționat pe benzile 1 si 2 pe Bd. Corneliu Coposu dinspre Str. Sf. Vineri către Piața Unirii.

Cum au putut cei doi minori să închirieze o mașină electrică pentru a provoca un accident?

Polițiștii efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și condițiilor producerii accidentului rutier. Capetele de acuzare luate în considerare sunt vătămare corporală, conducere fără permis și furt calificat.

Mașina condusă de minorul de 14 ani aparține unui serviciu de car sharing care operează în Capitală. Nu se cunosc împrejurările în care minorul a intrat în posesia mașinii. Potrivit condițiilor de utilizare ale serviciului de car sharing, publicate pe site-ul companiei, clienții trebuie să se înregistreze dovedind că au permis de conducere categoria B valid și cel putin 1 an experiență de condus. În plus, acesta trebuie să introducă datele unui card valid, cu care vor plăti serviciile de închiriere.

Accesul în mașina rezervata prin apăsarea butonului „Deschide” din aplicația mobilă. Apoi, șoferul are acces la cheia aflată în torpedoul mașinii și totul se derulează de aici ca în cazul unei închirieri auto normale. Cel mai probabil, minorii care au furat mașina au pătruns în aceasta prin forțarea ușii sau spargerea geamului, apoi au folosit cheia mașinii aflată în torpedou. Pentru detalii am solicitat un punct de vedere companiei de închirieri și vom actualiza articolul în momentul în care îl vom primi.

Accidentul nu este unul singular și nici măcar unul rar. Într-un caz recent, un minor de 15 ani a furat mașina părinților și a produs un accident grav în Alexandria. În martie, un alt copil cu vârsta de 14 ani a fost oprit de polițiști în județul Cluj. Recordul este deținut însă de un puști de 3 ani din județul Gorj, care a reușit să-și accidenteze mama după ce a reușit să pornească mașina familiei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide