Doi șoferi, filmați în timpul unei curse ilegale în Brașov – VIDEO

Autor: Cristian Agatie 13 aug. 2021 Știri auto

Doi șoferi au fost filmați filmați în timpul unei curse ilegale desfășurate pe un bulevard din Brașov. O anchetă a Poliției este în desfășurare pentru identificarea celor vinovați.

Intră în Galeria FOTO

În imaginile postate pe Facebook de Federația Asociațiilor de Proprietari se vede cum două autoturisme se întrec pe un sens de mers, intră în sensul giratoriu, revin pe celălalt sens, unde opresc la trecerea pentru pietoni. De acolo pornesc din nou în cursă, la semnalul verbal al unei persoane care spune ”start!”. Potrivit autorului postării, cursa ilegală s-a desfășurat pe Bulevardul Gării din Braşov, în noaptea de miercuri spre joi, la ora 3:15.

„Inconștiență, teribilism, nesimțire! Azi noapte/dimineață, ora 3:15, Brașov, B-dul Gării… imagini primite de la un cetățean.(A se viziona obligatoriu cu sonor)!” este textul care însoțește filmarea cursei ilegale.

În timp ce cei doi şoferi participă la cursa ilegală, pe bulevardul care are câte trei benzi pe sens circulă şi alte autovehicule. Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Braşov – Biroul Rutier au deschis un dosar penal pentru „împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice”.

Doi șoferi, filmați în timpul unei curse ilegale în Brașov. Este dosar penal

„Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Braşov – Biroul Rutier s-au sesizat din oficiu şi efectuează cercetări, in rem, în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de «împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice», faptă prevăzută şi pedepsită de art. 339, alin. (2) din Codul Penal, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov, după publicarea imaginilor pe reţeaua de socializare.

Din comentariile primite la postarea de pe Facebook se arată că astfel de curse ilegale se petrec frecvent în zonă, fără ca polițiștii să intervină. Mulți dintre cei care comentează fac mișto de vechimea, starea sau performanțele mașinilor filmate, scăpând din vedere esența problemei.

„Dorim să precizăm faptul că aici nu este vorba despre marca, capacitatea cilindrică sau anul de fabricație al mașinilor, ci despre tulburarea liniștii și ordinii publice faptă sancționată de art. 371 Cod Penal. Vă asigurăm de faptul că imaginile au ajuns unde trebuie, că acești indivizi inconștienți sunt deja sub supraveghere și că, la prima apariție publică vor fi săltați și pedepsiți exemplar”, le răspunde autorul postării.

Poliția Română tratează superficial aceste comportamente inconștiente. O dovedește reacția polițiștilor atunci când primarul de la sectorul 6, Ciprian Ciucu, a sunat să reclame o cursă ilegală. Între timp, în Elveția, cei implicați în curse ilegale pe drumurile publice sunt arestați, iar mașinile acestora, confiscate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide