Donald Trump susţine că Beijingul va reduce taxele vamale pentru vehiculele fabricate în SUA

Donald Trump susţine că Beijingul va reduce taxele vamale pentru vehiculele fabricate în SUA

Autor: Mediafax acum 2 ani Știri

China a fost de acord să reducă şi să elimine taxele vamale pentru vehiculele importate din Statele Unite, a transmis preşedintele american Donald Trump, dar Beijingul nu a confirmat până în acest moment anunţul făcut pe Twitter de liderul de la Washington, relatează BBC News. 

„China a fost de acord să reducă şi să elimine taxele pentru maşinile venite în China din SUA. În prezent, taxele erau de 40%”, a afirmat preşedintele american, într-un mesaj postat duminică seară pe Twitter.

Producătorii auto americani au fost serios afectat de decizia Beijingului de a spori taxele vamale pentru vehiculele importate din SUA, măsură luată în luna iulie, în replică la taxele vamale suplimentare de sute de miliarde de dolari impuse de Washington importurilor din China.

Trump nu a oferit mai multe detalii, iar Casa Albă şi autorităţile chineze nu au comentat momentan subiectul.

Preşedintele SUA, Donald Trump, şi omologul său din China, Xi Jinping, au stabilit, sâmbătă, la summitul G20, să lanseze negocieri ample pentru reducerea tensiunilor comerciale, astfel că introducerea noilor taxe vamale a fost amânată.

Aceasta a fost prima întrevedere a lui Donald Trump cu Xi Jinping în ultimul an. Donald Trump a impus taxe vamale de sute de miliarde de dolari pentru importurile din China, denunţând practicile comerciale ilegale ale Administraţiei de la Beijing. China a ripostat cu măsuri comerciale simetrice.

 Comentarii
Inchide