O dotare a modelelor Rolls-Royce, interzisă de Uniunea Europeană. Care este motivul?

Autor: Elena Luchian 13 oct. 2020 Știri auto

Uniunea Europeană interzice o dotare a modelelor Rolls-Royce. Constructorul britanic nu mai poate folosi statueta iluminată care reprezintă Spirit of Ecstasy.

GALERIE FOTO

O veste proastă pentru posesorii de Rolls-Royce. Uniunea Europeană i-a cerut constructorului britanic să scoată din configurator statueta iluminată de pe capotă. Mai mult, toți cei care au deja mașina cu această dotare trebuie să se prezinte la reprezentanță pentru ca aceasta să fie eliminată.

Potrivit deciziei înaintate de Uniunea Europeană, statueta iluminată nu este conformă cu noile reglementări în ceea ce privește poluarea luminoasă. După deconectarea sistemului de iluminare, posesorii de modele Rolls-Royce își vor primi înapoi banii plătiți suplimentar pentru dotarea opțională. Statueta iluminată va fi înlocuită cu un ornament cu aceeași formă. Acesta va fi însă placat cu argint.

Clienții pot alege, în schimbul dotării eliminate, o alta cu preț similar. În Marea Britanie, o astfel de statuetă ar fi putut fi comandată pentru 3.500 de lire sterline.

Măsura se aplică exclusiv vehiculelor comercializate în Europa. Cei care comandă modelele în Statele Unite sau în Asia vor putea bifa în continuare această opțiune.

“Din nefericire, trebuie să le spunem clienților noștri că – potrivit legii – suntem nevoiți să deconectăm Spirit of Ecstasy. Am vândut această opțiune cu intenții bune. Acum suntem obligați să o retragem, deși nu este vina noastră”, a fost mesajul transmis de companie către clienți.

Nici noul Rolls-Royce Ghost nu va avea această dotare

Orice lumină decorativă exterioară devine ilegală potrivit noilor reglementări ale Uniunii Europene.

Casa britanică plănuia să-și echipeze și noul Ghost cu un Spirit of Ecstasy iluminat, dar decizia Uniunii Europene le-a schimbat planurile. Cel mai recent membru al familiei de lux, Ghost, are la bază noua platformă Architecture of Luxury. Modelul și-a păstrat motorizarea. Vine cu același propulsor V12 de 6,75 de litri, care dezvoltă 571 de cai putere și un cuplu de 850 Nm.

Citește și:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide