Două exemplare Toyota GR Yaris vor concura în Campionatul Național de Raliuri și în Campionatul Național de Viteză în Coastă

Autor: Ionuț Vîlciu 11 apr. 2024 Știri auto

Echipajul format din Cătălin lenășel și Adrian Diaconescu continuă proiectul prin care aduc Toyota GR Yaris în competițiile autohtone. Anul 2024 marchează al doilea an consecutivi în care echipajul participă în Campionatul Național De Raliuri (CNR) și în Campionatul Național de Viteză în Coastă (CNVC) cu Toyota GR Yaris.

Dacă anul trecut a reprezentat unul de pionierat, unul în care să învețe cât mai multe despre mașină și caracteristicele acesteia, 2024 va clădi pe baza experienței acumulate de-a lungul sezonului trecut, sezon în care au câștigat titlul de campioni naționali ai clasei NAT 11 în CNR.

Pregătirea primei mașini a durat peste 4 luni, dar anul acesta s-a făcut în timp record, în doar 2 săptămâni, timp în care a fost montat un rollcage omologat, au fost aplicate puncte suplimentare de sudură pentru rigidizarea caroseriei, o modificare esențială la mașinile care concurează pe probele de macadam. O altă caracteristică importantă este suspensia mașinii, aceasta fiind tot de proveniență Bilstein, fiind special dezvoltată de compania germană pentru aceasta mașină.

Două Toyota GR Yaris vor concura în competițiile autohtone

Sistemul de transmisie a primit un upgrade cu diferențiale și cutie de transfer concepute de firma Cusco, în timp ce sistemul de frânare este oferit tot de Pagrid Racing. Această nouă versiune de macadam a primit o optimizare software a calculatorului de motor, însa regulamentul clasei NAT 11 prevede un restrictor montat pe turbină de 36 mm, de aceea puterea este limitata in jurul valorii de 250 de cai putere.

Ambele mașini vor fi pilotate de echipajul format din Cătălin Ienășel și Adrian Diaconescu. În afara debutului, calendarul competițional al mașinii mai include 9 prezențe în Campionatul Național de Raliuri (la clasa Național 11) și 2 prezențe în Campionatul Național de Viteză în Coastă Masters:

  • Etapa CNVC, Masters Râșnov, 13-14 aprilie 2024
  • Raliul Harghitei, Asfalt, 26-27 aprilie 2024
  • Raliul Argeșului, Asfalt, 10-11 mai 2024
  • Raliul Maramureșului, Asfalt, 31 mai – 1 iunie 2024
  • Raliul Clujului, Asfalt, 22-23 iunie 2024
  • Raliul Sibiului, Macadam, 13-14 iulie 2024
  • Raliul Moldovei Bacău, Macadam, 3-4 august 2024
  • Raliul lașului, Macadam, 31 august – 1 septembrie 2024
  • Raliul Brașovului, Macadam, 21-22 septembrie 2024
  • Etapa CNVC, Masters Poiana Brașov, 12-13 Octombrie
  • Raliul Vâlcii, Macadam, 26-27 octombrie 2024
Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide