Două tipuri de șoferi care ne scot din sărite prin felul în care parchează

Autor: George Cristea 24 mart. 2021 Știri auto

Locurile de parcare sunt o problemă acută a marilor orașe, în special acolo unde acestea sunt cu mult mai puține decât numărul mașinilor. Prin urmare, nu ne este indiferent cum parchează ceilalți șoferi pe puținele locuri disponibile. Iată două tipuri de șoferi care ne scot din sărite prin felul în care parchează.

Intră în Galeria FOTO

Parcarea este una dintre cele mai importante operațiuni pe care viitorii conducători auto le deprind în școala de șoferi. Dacă am face o analogie, o putem compara cu aterizarea unui avion. Este frumos să te plimbi cu mașina, dar oricât de mult ai iubi asta, la un moment dat tot va trebui să tragi pe dreapta. Preferabil, trebuie să faci asta pe un loc de parcare sau, cel puțin, într-un loc în care să nu încurci pe alții. Aici apar, de altfel, și cele mai multe probleme.

Nu vorbim despre parcarea pe locurile rezervate persoanelor cu dizabilități, o practică reprobabilă care se lasă adesea cu amenzi substanțiale. La naiba, chiar și polițiștii au fost amendați pentru astfel de practici. Iar dacă privești cu atenție fotografiile din articol, vei vedea în fotografii o mașină de poliție blocând nu unul, ci chiar două locuri de parcare pentru persoane cu handicap.

Nu vorbim nici de situația la fel de deranjantă când mașinile sunt lăsate pe avarii în mijlocul drumului de șoferi care fac cumpărături la magazinul de alături. Sigur, aici este treaba Poliției să ia atitudine și să-i pedepsească pe cei care blochează nu doar prima bandă ci, adesea, chiar și pe a doua. E suficient să treacă într-o zi obișnuită prin dreptul unei anumite cofetării de pe șoseaua Mihai Bravu din București și planul de amenzi ar fi satisfăcut cu prisosință.

Două tipuri de șoferi care ne scot din sărite prin felul în care parchează. Chiar și când există locuri de parcare la discreție

Vorbim de situația aparent benignă în care locurile de parcare există, ba chiar într-un număr suficient. Chiar și în acest caz se vor găsi șoferi care să ne scoată din sărite prin felul în care parchează. Aceștia pot fi încadrați, așa cum spuneam în introducere, în două categorii importante.

Prima categorie îi reunește pe cei care, într-o parcare perpendiculară, găsesc două locuri libere alăturate și parchează astfel încât ambele să fie afectate. Nu fac asta din nepricepere, e clar, ci deliberat, pentru că îi vezi cum manevrează mașina pe mijlocul spațiului oferit de cele două locuri de parcare. Ca să aibă loc, se spune. Putem extrapola această categorie pentru a include și șoferii care fac același lucru, dar pe trei locuri de parcare. Rar, dar cu siguranță, greu de trecut cu vederea. În special dacă unul dintre cele trei locuri îți aparține și nu ai unde parca.

A doua categorie este și mai bizară, în special pentru că se situează în opoziție totală cu cei din prima categorie. Vorbim de cei care văd două sau mai multe locuri libere într-o parcare. Poate chiar parcarea este complet goală, cu excepția unei singure mașini. Aceștia nu doar că vor alege să parcheze fix lângă mașina stingheră, dar o vor face atât de aproape încât vor trebui să treacă printr-o ședință de contorsionism pentru a putea ieși din mașină.

Iar această a doua categorie este, de departe, mult mai enervantă. Dacă nu credeți, priviți cu atenție portierele propriei mașini. Dacă nu este chiar nouă, cumpărată în ultimul an, cu siguranță vei remarca adâncituri multiple care au apărut în caroserie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide