Două tramvaie s-au ciocnit în București. Patru persoane au fost rănite

Autor: George Cristea acum 2 ani Știri auto

Două tramvaie s-au ciocnit în București, după ce unul dintre vatmani nu a păstrat distanța de siguranță. Patru persoane au fost rănite, trei dintre ele fiind transportate la spital.

Intră în Galeria FOTO

Accidentul s-a produs sâmbătă, în jurul orei 15:45, pe șoseaua Progresului în apropierea intersecției de la Răzoare. Cele două tramvaie se aflau pe același sens, iar unul dintre ele era oprit în stație când a fost lovit din spate de un alt tramvai. Patru persoane au necesitat acordarea primului ajutor.
Trei dintre acestea au fost transportate la Spitalul Universitar, cea de a patra însă a refuzat, fiind rănită ușor.

„În jurul orei 15.45 Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel 112 cu privire la producerea unui accident rutier care a avut loc pe șoseaua Progresului. Conducătorul unui tramvai a lovit în spate un alt tramvai care se afla oprit in stație, pentru îmbarcarea/debarcarea pasagerilor. În urma accidentului rutier, trei persoane au fost ranite și transportate la spital pentru îngrijri medicale”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

Două tramvaie s-au ciocnit în București. Care a fost cauza accidentului?

La fața locului au acționat două autospeciale SMURD, o motocicletă SMURD și o ambulanță. În continuare, se efectuează cercetari în vederea stabilirea cu exactitate a cauzelor și condițiilor producerii accidentului rutier. Ambii conducători de tramvaie au fost testați, rezultatul fiind negativ.

Traficul tramvaielor pe sensul de mers dinspre Calea 13 Septembrie către Bd.Timișoara a fost restricționat pe parcursul efectuarii cercetării la fata locului.

Accidentele de tramvai încep să devină ceva obișnuit în București, de vină fiind în primul rând starea tehnică degradată a acestor vehicule de transport, dar și neatenția vatmanilor. Nu mai departe de acum două luni, două tramvaie s-au ciocnit pe șoseaua Giurgiului, în zona Cimitirului Evreiesc. Și atunci, un tramvai oprit în stație a fost lovit din spate de un alt tramvai, care avea o vârstă de 50 de ani. La sfârșitul lunii mai, un accident violent a avut loc după ce unul dintre vatmani a uitat să schimbe macazul iar tramvaiul său a intersectat linia pe care circula un alt tramvai.
Comentarii
Inchide