Drama noului președinte SUA, Joe Biden. Soția și fiica sa au murit într-un accident de mașină

Autor: Elena Luchian 08 nov. 2020 Știri auto

Joe Biden este omul momentului. Tocmai l-a învins pe Donald Trump și a devenit președintele Statelor Unite ale Americii. Omul care se va muta la Casa Albă ascunde însă, o drama. În 1972, soția și fiica sa au murit într-un accident de mașină.

GALERIE FOTO

Joe Biden a fost ales al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, în urma scrutinului cu cea mai mare participare la vot. Ceea ce nu scrie în CV-ul impresionant este drama trăită pe când avea doar 30 de ani.

Soția sa, Neilia Hunter, și fiica în vârstă de un an, Naomi, au pierit într-un accident de mașină. Cei doi fii ai cuplului, Beau și Hunter, aflați și ei în autoturism, au supraviețuit.

Cum a avut loc accidentul în care Joe Biden și-a pierdut soția și fiica?

La scurt timp după ce Joe Biden fusese ales senator, Neilia Hunter conducea mașina personală. Era 18 decembrie 1972, iar tânăra plecase cu cei trei copii pentru a cumpăra un brad de Crăciun. Aceasta a ieșit într-un drum principal de pe un drum secundar. Mașina a fost lovită în plin de un camion care circula regulamentar. Polițiștii sosiți la locul accidentului au stabilit că Neilia Biden nu acordase prioritate. Aceștia au presupus că avea privirea îndreptată în altă direcție și nu a văzut vehiculul care se îndrepta spre mașina ei.

Într-un discurs susținut la Universitatea Yale în 2015, Joe Biden povestea cu amărăciune: “La șase săptămâni de la alegerea mea în Senat, lumea mea avea să fie spulberată pentru totdeauna. În timp ce mă aflam la Washington, ocupat să fac angajări, am primit un telefon. Soția și cei trei copii ai mei ieșiseră la cumpărături de Crăciun, când un camion i-a lovit din lateral. Soția și fiica mea au murit și nu era sigur că fiii mei vor supraviețui.”

Beau și Hunter au supraviețuit. Dar o altă dramă avea să lovească familia Biden în anul 2015. Fiul cel mare al actualului președinte s-a stins din viață din cauza unei tumori cerebrale. Avea 46 de ani.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide