Drift cu o basculantă de 40 de tone – VIDEO

Autor: Marius Vișan 24 aug. 2020 Știri auto

Drifturile sunt destul de pericoloase, chiar și pe circuit, însă există și situații când ele sunt necesare.

Chiar dacă nu v-ați aștepta să folosim cuvântul „drifting” în aceeași propoziție cu camion de 40 de tone, următorul videoclip filmat în Chesterfield, Marea Britanie ne „obligă” să facem asta.

Șoferul autobasculantei CAT 740 a ajuns la concluzia că poate economisi minute prețioase pe șantier pe parcursul unei zile, folosind drift-ul pentru a întoarce. Da, este adevărat: o basculant de 40 de tone poate face asta în condițiile potrivite.

În acest caz, șoferul are la dispoziție o suprafață alunecoasă, astfel încât anvelopele masive să poată rupe aderența, precum și suficient spațiu pentru manevră. Șoferul îndrăzneț face asta în timp ce cobora pe o rampă umedă acoperită cu pământ pentru a-și primi sarcina utilă de la un excavator.

Acest șofer este un maestru al driftului

După cum arată în mod clar filmările făcute din cabina acelui excavator, șoferul basculantei este un adevărat maestru al driftului. Nu mulți șoferi pot face o astfel de manevră într-un mod atât de elegant (amintiți-vă, vorbim despre o basculantă de 40 de tone).

Cel care filmează a fost clar impresionat și amuzat, deoarece poate fi auzit râzând în timp ce privea „dansul” basculantei.

Bănuim că managerul șantierului nu va fi atât de încântat să vadă clipul. Dar, având în vedere că filmările încărcate de ViralHog datează din luna martie 2019, există șansa ca protagoniștii din clip să nu mai lucreze pe acel șantier.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ViralHog / YouTube


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide