„Drumul permiselor suspendate”! Aproape 50 de carnete auto, reținute în doar două zile

Autor: Radu Țuțulan 01 feb. 2024 Știri auto
„Drumul permiselor suspendate”! Aproape 50 de carnete auto, reținute în doar două zile

O șosea națională din județul Olt poate fi supranumită „drumul permiselor suspendate”, după ce, în doar două zile, aproape 50 de șoferi au rămas fără carnet auto din cauza vitezei.

Mai multe acțiuni de control au avut loc în Olt în ultimele trei zile ale săptămânii trecute.

În urma acestor controale, aproximativ 120 de șoferi au rămas fără permis auto, peste 90 dintre aceștia pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei legale admise.

Iar aproape jumătate dintre vitezomani au fost surprinși cu radarul pe un singur drum din Olt.

Drumul permiselor suspendate

În perioada 26 – 28 ianuarie 2024, polițiștii olteni au aplicat peste 500 de sancțiuni, în valoare totală de aproximativ 155.000 de lei.

Polițiștii au reținut și 117 permise de conducere, dintre care 92 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, 5 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice (având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat) și 20 pentru alte abateri, scrie Adevărul.

Cele mai multe sancțiuni pentru viteză au fost aplicate pe Drumul Național 6, care face legătura între Caracal și Alexandria.

În total, au fost reținute 45 de permise auto în doar două zile, pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 km/h.

De aceea, această șosea poate fi numită și „drumul permiselor suspendate”.

Record de viteză: 248 km/h

Deși pe DN 6 au fost reținute cele mai multe permise din cauza depășirii vitezei legale, cele mai mari viteze au fost înregistrate pe Drumul Expres Craiova – Pitești.

În cele trei zile, aparatele radar au înregistrat pe acest drum viteze de 170-180 km/h.

Dar, recordul absolut de viteză a fost înregistrat în toamna anului trecut, tot pe acest drum expres: 248 km/h.

Al treilea drum în TOP 3 drumuri, în Olt, pe care șoferii încearcă puterile mașinii este DN 65 – E 574, pe segmentul Balș – Colonești care traversează județul Olt.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide