DS Automobiles prezintă conceptul electric E-Tense Performance

Autor: Mihai Morcovescu 08 feb. 2022 Știri auto

Brandul de lux DS Automobiles, care este deținut de Grupul Stellantis, a dezvăluit conceptul electric E-Tense Performance. Este vorba despre un supercar care înglobează tehnologia din Formula E, competiție unde francezii au câștigat titlurile mondiale la echipe și piloți în ultimele două sezoane.

DS E-Tense Performance Concept oferă 815 CP și 8.000 Nm de cuplu!

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Prototipul DS E-Tense Performance este o evoluție a celui prezentat în 2016. El vine echipat cu două motoare electrice, care dezvoltă o putere maximă de 815 CP. Puterea generată este împărțită pe cele două punți astfel: 340 CP pe față și 475 CP pe puntea posterioară.

Însă, cu adevărat impresionant este cuplul maxim al ansamblului. Acesta se ridică potrivit informațiilor producătorului francez la 8.000 Nm la roți! Pentru a avea o imagine cât mai exactă, cuplul lui E-Tense Performance este de șaisprezece ori mai mare decât un E-Tense cu un singur motor electric cu tracțiune spate.

Ansamblul este conectat la o baterie inspirată tot din Formula E. Aceasta are o carcasă dintr-un compozit carbon-aluminiu și este montată central-posterior. pentru o distribuție optimă a greutății.

Acumulatorul dispune de o o tehnologie inovatoare și de un sistem de răcire imersiv al pachetului de celule. În același timp, permite o capacitate de regenerare de 600 kWh, făcând ca sistemul tradițional de frânare cu discuri și plăcuțe să pară demodat.

Deși sistemul de propulsie sugerează un timp necesar pentru a atinge „suta” de 2 secunde, francezii vor anunța cifrele oficiale ale conceptului lor după finalizarea procesului de dezvoltare.

Piloți de teste sunt campionii din Formula E Jean-Eric Vergne și Antonio Felix da Costa. Testele vor debuta în cursul acestei luni.

Grilă frontală digitală și logo tridimensional

Din punct de vedere estetic, DS E-Tense Performance păstrează silueta predecesorului său. În schimb, vine cu o nouă parte frontală, la care locul grilei a fost luat de un ecran digital care afișează logo-ul tridimensional.

Farurile integrează camere video, iar luminile de zi sunt alcătuite din 800 de LED-uri. Noua capotă prezintă două prize de zer de mari dimensiuni. Pachetul exterior este completat de o serie de detalii aerodinamice și un set de jante de 21 de inch.

Partea posterioară rămâne în mare parte aceeași. Se remarcă stopurile LED cu design futurist și difuzorul masiv care găzduiește un stop ca acela de pe monoposturile de Formula E. Totodată, se distinge logo-ul imens E amplasat pe platforma care a luat locul lunetei.

DS nu a oferit și fotografii cu interiorul. Francezii spun doar că E-Tense Performance are scaune sport de tip scoică, inserții din piele, volan din Formula E, echipamente de colectare a datelor și un sistem audio „Focal Utopia”.

DS Automobiles susține că acest concept anunță noua direcție de design pe care o vor lua viitoarele modele cu zero emisii ale mărcii.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: DS Automobiles


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide