DS Automobiles prezintă noul DS 3 la Paris Fashion Week

Autor: Promotor acum 2 luni Știri auto

DS Automobiles prezintă noul DS 3 cu ocazia debutului Paris Fashion Week.

Noul DS 3 adoptă limbajul de design specific tuturor modelelor din gama DS Automobiles, cu o grilă redesenată, mai lată și pusă în valoare de inserțiile în formă de diamant, care, în funcție de model, pot fi cromate sau în negru lucios.

Noile blocuri optice cu LED– standard în toată gama – introduc un design mai dinamic și oferă Noului DS 3 un aspect mai agresiv, cu trei module specifice puse în valoare de un crom satinat. Noile faruri diurne prezintă două linii cu LED dispuse vertical de o parte și de alta a părții frontale pentru o semnătură distinctă și mai extinsă, în concordanță cu cel mai recent limbaj de design al mărcii DS Automobiles.

Noul scut și grila au fost complet reproiectate pentru a optimiza performanța aerodinamică a mașinii. Profilele aerodinamice care încadrează grila inferioară de admisie a aerului demonstrează această nouă eficiență.

Atenția acordată detaliilor se observă la finisajul emblemelor amplasate pe grilă si capotă, adăugarea unei insertii în relief Clous de Paris și varietatea de culori oferite în funcție de model.
Profilul își păstrează semnăturile distinctive, un exercițiu de echilibru între designul îndrăzneț și expertiză tehnică, cu aripioarele de rechin specifice modelului DS 3, mânerele care ies în relief în fața ta și garniturile invizibile ale geamurilor exterioare.

Partea din spate este mai rafinată: farurile și hayonul sunt puse discret în valoare de un bandou negru lăcuit. Hayonul primește semnătura “DS Automobiles” grație unei tehnologii inedite, literele din inox lustruit fiind decupate și fixate una câte una în ornamentul acestuia.

Roțile primesc un design cu totul nou pentru o eficiență crescută. Disponibile în 17 și 18 inch, acestea sunt împărțite în funcție de diferite teme și culori. În versiunea 100% electrică E-TENSE, Noul DS 3 este disponibil cu roți noi de 18 inch TOULOUSE cu anvelope „Tall & Narrow Class A+”.

Noul DS 3 este oferit cu 7 culori de caroserie nemetalizate, metalizate și perlate, dintre care două nuanțe perlate Diva Red, o nuanță în trei straturi specifică Noului DS 3 și Lacquered Grey. Crystal Pearl, Platinum Grey, Artense Grey, Perla Nera Black și Polar White completează oferta cu posibilitatea de a crea combinații bi-ton cu două variante de plafon: Perla Black sau noul Carat Grey.

Noul DS 3 cu 3 motorizări diferite: benzină, diesel și electrică

Noul DS 3 E-TENSE primește un motor electric nou, un reductor  și o baterie nouă (asamblată la) pentru un plus de putere și autonomie.

Noul motor electric sincron hybrid (HSM) beneficiază de expertiza obținută în cursele de Formula E pentru a afișa o eficiență crescută. Acesta oferă o putere de 115 kW (156 CP) și un cuplu de 260 Nm la o tensiune de 400 volți. Noua baterie de 54 kWh (50.8 kWh utili) oferă o încărcare rapidă, o autonomie mai bună și o durată de viață crescută. Încărcătorul de bord standard primește 100 kW la curent continuu (încărcare 0 – 80% în 25 minute) și 11 kW la curent alternativ (încărcare 0-100% în 5 ore).

Bateria este foarte compactă și bine amplasată sub scaunele față și spate și tunelul central. Spațiul interior și postul de conducere sunt similare cu cele oferite de motorizările termice.

Unic în segment, Noul DS 3 E-TENSE oferă o autonomie de până la 402 km în ciclu mixt WLTP (12.6 kWh / 100 km) și de peste 500 km în traficul urban, grație eficienței motorului electric, abilității de a recupera energie, dar și datorită unor dotări precum: pompa de căldură, precondiționarea termică sau noile blocuri optice cu LED, optimizarea aerodinamică a părții frontale și a roților, o gardă la sol coborâtă cu 10 mm pe versiunile echipate cu anvelope Tall & Narrow de 17 și 18-inch.

Noul DS 3 este disponibil, de asemenea, cu două motorizări pe benzină: PureTech 100 cu transmisie manuală cu 6 viteze și PureTech 130 cu cutie de viteze automată cu 8 rapoarte. În plus, este disponiibl un motor Diesel BlueHDi 130 cu transmisie automată cu 8 viteze. Motoarele termice respectă cele mai noi standarde în materie de emisii.

Noul DS 3 primește un nou sistem de infotainment disponibil pe un ecran central de mari dimensiuni de 10.3-inch de înaltă definiție cu un cadru redesenat finisat în negru lucios. DS IRIS SYSTEM oferă navigația conectată și funcția de recunoaștere vocală inteligentă. Acest sistem oferă utilizatorului posibilitatea de a personaliza ecranul central și instrumentarul de bord de 7 inch, completat de un head up display care proiectează informațiile esențiale pentru condus direct în câmpul vizual al conducătorului auto. Ecranul central este împărțit în 12 pătrate și poate găzdui widget-uri de dimensiuni diferite.

Instrumentarul de bord este împărțit în două zone distincte care pot fi personalizate

Funcțiile pot fi controlate cu ajutorul unui sistem avansat de recunoaștere vocală în patruzeci de limbi sau prin comenzile tactile de pe panoul central. Funcția mirroring este, de asemenea, disponibilă wireless.

VISIO PARK 2 completează gama de sisteme de asistență la condus care echipează Noul DS 3. Sistemul oferă asistență la parcare cu o viziune la 360° reprodusă cu ajutorul camerelor video digitale de înaltă rezoluție.

Echipat standard cu o cameră video amplasată în spatele parbrizului, Noul DS 3 oferă standard o serie de sisteme de asistență la condus de înaltă performanță: Lane Keeping Assist, recunoașterea semnelor de circulație, cu afișarea informațiilor pe instrumentarul de bord și Active Safety Brake – la viteze de până la 85km/h.

Noul DS 3 este echipat cu DS DRIVE ASSIST, sistemul de rulare semi-autonomă de nivel 2 ce asigură un nivel ridicat de confort și siguranță la bord. DS DRIVE ASSIST scanează mediul înconjurător cu ajutorul mai multor senzori și al unui radar amplasat în spatele barei de protecție față. Sistemul asociază regulatorul de viteză adaptiv cu funcția Stop and Go și sistemul de asistență la menținerea benzii pentru a oferi un condus semi-autonom de nivel 2. Viteza este ajustată în funcție de mediul în care rulează Noul DS 3.

Sistemul folosește senzori pentru a poziționa perfect vehiculul pe banda de rulare, controlând direcția. DS DRIVE DS DRIVE ASSIST funcționează la viteze cuprinse între 5 și 140km/h și gestionează viteza și traiectoria mașinii, sub supravegherea conducătorului auto, garantând confortul și relaxarea la volan.

Disponibil opțional, sistemul de recunoaștere extinsă a semnelor de circulație detectează semnele de limită de viteză alături de alte semne de circulație (stop, sens unic, accesul interzis și sfârșitul interzicerii de a depăși).

Echipat cu faruri LED în toată gama, Noul DS 3 primește o parte frontală nouă

Noul design oferă un aspect mai îndrăzneț, cu trei module dreptunghiulare aliniate orizontal, puse în valoare de un decor satinat elegant. Noul DS3 oferă un consum redus de energie pentru o autonomie îmbunătățită (E-TENSE 100 % electric) sau emisii de CO2 scăzute (motoare cu ardere internă). DS MATRIX LED VISION este disponibil opțional. Proiectoarele DS MATRIX LED VISION sunt alcătuite din trei module LED pentru faza scurtă, precum și un modul MATRIX BEAM, adaptiv.

Acesta este compus din 15 părți identice, dar independente, care se aprind și se diminuează progresiv în funcție de condițiile de trafic detectate de camera video amplasată în partea superioară a parbrizului. Grație celei mai noi generații de faruri DS MATRIX LED VISION, vei putea să conduci noaptea cu luminile setate pe faza lungă, fără a-i deranja pe ceilalți șoferi participanți la trafic.
Noul DS 3 este echipat cu mânere retractabile. Această tehnologie exclusivă oferă un design pur și o notă avangardistă modelului, optimizând în același timp eficiența sa aerodinamică.

Este suficient să te apropii de mașina ta DS 3 și, pe o rază de 1.5 metri, mașina se descuie automat, iar cele 4 mânere, invizibile până acum, apar. Nu-ți rămâne de făcut decât să deschizi portiera și să preiei controlul volanului. Când te îndepărtezi de mașină, mânerele se retractează și mașina se încuie automat.

Noul DS 3 va putea fi comandat în România în prima jumătate a anului 2023.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide