Ducati a prezentat o serie limitată de motociclete. Acestea au fost inspirate de Bentley Batur

Autor: Ionuț Vîlciu 12 dec. 2023 Știri auto

Ducati lansează o serie limitată de motociclete, inspirată de mașinile producătorului britanic Bentley. Vor fi produse doar 550 de exemplare.

Ducati și Bentley au anunțat o nouă colaborare din care vor rezulta motociclete inspirate de designul modelelor produse de brandul auto britanic. Ducati Diavel, așa cum a fost numită, a fost prezentată publicului la Art Basel, în Miami.

Seria limitată de motociclete Ducati a fost inspirată de Bentley Batur, un model exclusivist cu 740 CP, care va fi produs în doar 18 exemplare. Este, dacă îi putem spune așa, un cântec de lebădă pentru era motoarelor termice Bentley, deoarece marca se orientează către un viitor electric. Pentru a-i aduce un omagiu, Ducati a creat această serie specială de motociclete inspirate de supercarul britanic.

Ducati va construi doar 550 de exemplare din această serie limitată, inspirată de Bentley Batur. Baza folosită este un Ducati Diavel V4, de 168 CP, furnizați de un motor V4 de 1,2 litri. Peste șasiul lui Diavel V4 este aplicat învelișul inspirat de designul lui Batur, căruia i se alătură și alte câteva diferențe stilistice.

Ducati aduce un omagiu pentru Bentley printr-o serie limitată de motociclete

Spre exemplu, culoarea în care motocicletele sunt vopsite se numește Scarab Green. Aceasta este o inspirație directă din paleta de culori Mulliner a celor de la Bentley. În același timp, roțile forjate de pe Ducati au un design foarte similar cu cele regăsite pe Batur.

Învelișul motocicletei a fost desenat în așa fel încât să evoce designul lui Bentley Batur. Designerii au modelat carenajul, parbrizul și farurile pentru a reproduce aspectul supercarului britanic.

Vor fi construite 500 de exemplare ce vor costa 70.000 de euro fiecare. În același timp, încă 50 de motociclete numite „Diavel for Bentley Mulliner” vor fi disponibile pentru clienții Bentley Mulliner. Pentru a pune mâna pe un astfel de exemplar, doritorii vor fi nevoiți să scoată din buzunar 90.000 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Bentley


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide