După 35 de ani, o cursă istorică revine în circuitul de Formula 1

Autor: Mediafax 14 mai 2019 Știri auto
După 35 de ani, o cursă istorică revine în circuitul de Formula 1

Formula 1 se va „înfrumuseţa” cu o nouă cursă. Marele Premiu al Olandei va reveni în calendarul „Marelui Circ” după o absenţă de 35 de ani. Cursa se va desfăşura pe circuitul de la Zandvoort, staţiunea de pe ţărmul Mării Nordului, care a găzduit ultima oară o cursă de Formula 1 în 1985.

Preşedintele Formulei 1, americanul Chase Carey, a declarat pentru BBC că organizaţia sa va face anunţul legat de acest subiect în cursul zilei de marţi, 14 mai.

Cursa este aşteptată să aibă loc în perioada 8-10 mai 2020, iar organizatorii Formulei 1 cred că va fi un adevărat succes, pentru că pilotul olandez Max Verstappen, în vârstă de 21 de ani, care face parte din echipa Red Bull se bucură de o mare popularitate în ţara sa.

„Cred că Marele Premiu al Olandei, cu popularitatea lui Verstappen, va fi ceva uriaş. Cred că este ceva pozitiv pentru Formula 1”, a declarat Christian Horner, conducătorul scuderiei Red Bull, potrivit BBC.

Max Vestappen concurează pentru echipa Red Bull din anul 2016. În prezent, olandezul ocupă locul 3 în clasamentul piloţilor. A câştigat până acum cinci Mari Premii. În 2016, la 18 ani, a fost cel mai tânăr pilot care câştiga o cursă.

Marele Premiu al Olandei este al doilea acord negociat de grupul american Liberty Media, de la preluarea Formulei 1, în 2017. Primul a fost Grand Prix-ul din Vietnam de la Hanoi

În acest an, Marele Premiu al Franţei a revenit în calendarul Formulei 1, după o pauză de un deceniu, însă acordul a fost semnat de Bernie Ecclestone, predecesorul lui Chase Carey.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide